Stefan Çapaliku

  • “Dome”, një monodramë për thjeshtësinë e jetës

    Thjeshtësia për të rrëfyer jetën dhe mungesa e mllefeve nga aktori Enver Hyseni, gjatë një bisede mes miqsh, ishte frymëzimi që regjisori Stefan Çapaliku të ngjitë në skenë monodramën “Dome”. E titulluar ashtu siç aktori 67- vjeçar thërret njerëzit e tij më të dashur , shfaqja vjen si pasqyrimi...
  • “Secili çmendet simbas mënyrës së vet”

    2017-a, për Bibliotekën Kombëtare, do të jetë viti i kujtesës, arsye kjo që në mbrëmjen e së hënës, mirëpriti në një bisedë, ku të ftuarit foljet i vendosnin në kohën e shkuar dhe ku komunizëm, identifikohej me fjalët, në atë kohë. Diskutantët nuk janë të rastësishëm. Një pjesë e...
Emisione