universitetet

 • Prezantohet Pakti për Universitetet

  Qeveria e ka përfunduar draftin e Paktit për Universitetet dhe e ka prezantuar përpara një përfaqësie studentësh, pedagogësh dhe dekanësh e rektorësh. Dokumenti shtron zgjidhje për çdonjërin nga 8 pikat e studentëve, por siç ka deklaruar Kryeministri, shkon përtej tyre. Ministrja e re e Arsimit dhe të gjithë kolegët...
 • Rama akuza pedagogëve

  Shfrytëzoi takimin e përjavshëm për bashkëqeverisjen për t’i dhënë përgjigje shqetësimit të studentëve, me një grup prej të cilëve Kryeministri thotë se ka biseduar virtualisht deri në orët e para të mëngjesit të sotëm. Rama i siguron se VKM për përgjysmimin e tarifave është botuar në Fletoren Zytare. “Deri...
 • Rama: Fundërrina të Universitetit po dizinformojnë studentët

  Kryeministri Edi Rama ka reaguar në rrjetet sociale lidhur me protestën e studentëve që rinisi ditën e hënë. Në një postim në Twitter, ai thotë se po dizinformohen studentët për paketën e tarifave. Në këtë mënyrë, Kryeministri u ka bërë thirrje studentëve që të mos paguajnë më shumë se...
 • Studimi në degët e mësuesisë, kriter nota mesatare 7

  Maturantët që do të aplikojnë në Universitet për vitin 2018-2019, për programet e studimi ku përfshihen edhe ato të mësuesisë duhet të kenë mesataren 7. Këtu përfshihen degët e mësuesisë për profile të ndryshme, siç janë gjuhët e huaja, degët e lëndëve ekzakte, pra programet matematikë, fizik, kimi, biologji...
 • Universitetet, tjetër shans nxënësve jo fitues

  Katër mijë maturantët që aplikuan për në universitet por nuk u shpallën fitues në asnjë degë përgjatë dy raundeve, kanë tashmë mundësinë e artë për t’u regjistruar në degët ku ende ka vende bosh. Edhe pse regjistrimet u mbyllën në 14 Tetor, udhëzimi më i fundit i ministres së...
 • Tjetër mundësi për studentët

  Të gjithë ata kandidatë për studentë që kanë aplikuar në raundin e parë apo të dytë të regjistrimeve dhe nuk u shpallën fitues kanë edhe një tjetër mundësi. Ndonëse viti i ri akademik ka nisur, Ministria e Arsimit ndryshoi udhëzimin përmes të cilit i kërkon institucioneve të arsimit të...
 • Nis viti i ri akademik/ Rama: Pastrim hapësirave të zaptuara në universitete

  22.100 studente të universiteteve publike dhe private kanë startuar vitin e ri akademik. Kreu i qeverisë Edi Rama zgjodhi Universitetin Bujqësor të Kamzës për të uruar të rinjte, për të cilin tha se do të pësojë transformim rrënjësor duke e bërë model edhe për rajonin. “Ne do të krijojmë...
 • Pranimet për në universitete me kritere të reja

  Ndryshe nga një vit më parë, të gjithë maturantët që do të ndjekin vitin akademik 2017-2018, mund të regjistrohen dhe çregjistrohen automatikisht nga një program studimi që del fitues në një nga 10 degët e preferuara. Kjo mundësi që u jepet maturantëve pritet t’i japë fund dhe amullisë që...
 • Regjistrimet në universitet, bllokohet sistemi

  Dita e parë e regjistrimit në universitet për fituesit e fazës së dytë ka nisur me probleme. Maturantët fitues, shumë prej të cilëve edhe nga rrethet, kanë pritur afro dy orë nisjen e procesit. Shkak për këtë vonesë sipas dekanes së fakultetit të Histori-Filologjisë është bërë bllokimi i sistemit....
 • Asnjë fitues nuk regjistrohet në degën e Farmacisë

  Universitetet në të gjithë vendin kanë mbyllur regjistrimet e fituesve të fazës së parë. Farmacia rezulton të jetë e vetmja degë që nuk ka ende asnjë student zyrtar. Të gjitha kuotat e kësaj dege kanë mbetur bosh, pasi maturantët fitues nuk kanë vendosur të ndjekin studimet në këtë fushë....
 • Universitetet, ja si bëhet aplikimi dhe renditja

  Procesi i Maturës Shtetërore këtë vit ka pësuar disa ndryshime që kanë të bëjnë jo vetëm me procesin e përzgjedhjes së fituesve por edhe me aplikimin në sistemin online. Kjo do të thotë që , nëse vitin e kaluar tek formulari A1 aplikohej vetëm për universitetet publike tashmë në...
 • Ndryshon aplikimi për universitete

  Rikthimi i mesatares nuk është i vetmi ndryshimin me të cilin do të përballen maturantët këtë vit akademik. Pas përcaktimit nga Qeveria të notës 6, si prag kualifikues për të ndjekur një fakultet, mbetet në dorën e universiteteve të vendosin kritere shtesë mbi të rinjtë që duan të pranojnë. Pas...
 • Vazhdon regjistrimi në universitete (30 tetor 1998)

  Edhe pse shkolla ka filluar, regjstrimet në universitete vijojnë ende. Data e fundit e regjistrimeve është caktuar 16 Nëntori dhe pas kësaj shkollat e larta do ti dërgojnë Ministrisë së Arsimit listat përfundimtare sipas çdo dege. Regjistrimet e fundit kanë të bëjnë me plotësimin e kuotave bosh të mbetura...
Emisione