UNMIK

 • Kosova nuk mund “t’ia mbyllë” derën UNMIK-ut

  Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK), ka mbetur mision simbolik, por, përderisa të jetë në fuqi Rezoluta 1244 e Kombeve të Bashkuara, ky mision do të ekzistojë në Kosovë, vlerësojnë njohësit e çështjeve politike dhe të marrëdhënieve ndërkombëtare. Sipas tyre, UNMIK-u nuk është i zhveshur nga pushteti,...
 • Vuçiç: Largimi i UNMIK nga Kosova na detyron të mbrojmë njerëzit tanë

  Presidenti serb Aleksandar Vuçiç tha të mërkurën se thirrja e SHBA për tërheqjen e misionit paqeruajtës të OKB-së nga Kosova do ta linte Serbinë pa zgjidhje tjetër përveçse të mbronte njerëzit e saj në Kosovë. Vuçiç nuk tha konkretisht se çfarë lloj veprimi mund të ndërmarrë Serbia në Kosovë....
 • Kushner: Isha mbret i Kosovës, jo kryeadministrator

  Ish kryeadministratori i UNMIK, Bernard Kushner, ka rrëfyer për detyrën që ka pasur nga viti 1999, menjëherë pas përfundimit të luftës në Kosovë. Ai ka thënë në Zona B të Klan Kosovës, se roli i tij ishte të sjellë paqe në Kosovë. “Kishte tri-katër qeverisje atëherë, Rugova, Thaçi, qeveri...
 • Kosova kërkon largimin e UNMIK dhe krijimin e ushtrisë

  “Ushtria e Kosovës do të jetë një forcë ushtarake mbrojtëse moderne që do të reflektoje dëshirën tonë që të jemi pjesë e familjes euroatlantike. Ne do të bëjmë të pamundurën që ky proces të jetë sa me gjithëpërfshirës dhe sa me konsensensual të jetë e mundur, por askush nuk...
 • Nikoliç: Ballkani i tensionuar, por nuk ka rrezik për luftë

  Presidenti në largim i Serbisë, Tomislav Nikoliç ka pranuar se situata në vendet e Ballkanit është e tensionuar por sipas tij, nuk ka gjasa të ndodhin konflikte të armatosura. Duke folur në një takim me shefin e UNMIK-ut, Zahir Tanin, ai tha së Serbia është e përkushtuar të vijojë...
Emisione