Evakuimi i sportistëve afganë, kreu i FIFA-s falenderon Ramën - Tv Klan

Evakuimi i sportistëve afganë, kreu i FIFA-s falenderon Ramën


Evakuimi i sportistëve afganë, kreu i FIFA-s falenderon Ramën

19:10 21/10/2021

U bën thirrje qeverive të tjera të bëjnë të njëjtën gjë

Një grup prej 57 refugjatësh nga Afganistani të lidhur kryesisht me botën e futbollit janë mundur të evakuohen që aty pas negociatave të shumta. Lajmi u konfirmua nga Federata Ndërkombëtare e Futbollit. Në fillim të këtij muaji FIFA kishte ndihmuar gjithashtu evakuimin e 165 refugjatëve nëpërmjet Shqipërisë, e për këtë bashkëpunimin presidenti Gianni Infantino, falenderoi kryeministri Edi Rama.  

“Ne dëshirojmë të shprehim falënderimet tona të sinqerta si për Amirin e Katarit, ashtu edhe për Kryeministrin e Shqipërisë, që na ndihmuan në këtë mision humanitar, dhe për të gjithë ndihmën e tyre në zhvendosjen e sigurt të këtyre anëtarëve të komunitetit të futbollit në një vend të tillë. rrethana sfiduese”, tha ai.

Madje shembullin e Shqipërisë kërkoi që ta ndiqnin edhe shtetet e tjera.

“Unë u bëj thirrje të gjithë miqve tanë në qeveri dhe në komunitetin e futbollit që të na ndihmojnë në marrjen e lejeve të qëndrimit dhe vizave për të evakuuarit, në mënyrë që ata të mund të fillojnë një jetë të re në rrethana të sigurta dhe të sigurta.”

Shqipëria ka strehuar deri më tani mbi 700 refugjatë afganë, ndërsa ka shprehur gatishmërinë për të pranuar 4 mijë.

Tv Klan
Të ngjashme