Facebook lejon çaktivizimin e komenteve në Australi


Facebook lejon çaktivizimin e komenteve në Australi

00:13 01/04/2021

Vendimi vjen pasi gjykata australiane deklaroi se mediat janë përgjegjëse për komentet në faqet e tyre

Facebook do të lejojë çdo përdorues, duke përfshirë njerëz të famshëm, politikanë, marka dhe media, për të përcaktuar se kush mund dhe nuk mund të komentojë në postimet e tyre.

Gjiganti i mediave sociale njoftoi se kur njerëzit postojnë në Facebook, ata do të jenë në gjendje të kontrollojnë kush komenton në postim, duke filluar nga të gjithë që mund të shohin postimin, deri tek ata që janë etiketuar nga profili ose faqja në post.

Ndryshimi vjen pas një vendimi historik në Australi në 2019, i cili zbuloi se kompanitë e mediave të lajmeve ishin përgjegjëse për komente shpifëse të postuara nga përdoruesit në faqet publike.

Më parë nuk kishte asnjë mënyrë për të kontrolluar komentet e postuara në Facebook para se të botoheshin, përveç nëse administratorët e faqeve përdorën një filtër të kufizuar të fjalëve kyçe për të marrë një fjalë dhe për të parandaluar komentet që përmbajnë ato fjalë që po postohen.

Kompanitë e medias kishin kërkuar këtë ndryshim nga Facebook si pjesë e legjislacionit të kodit të negociatave për mediat e qeverisë australiane, i cili kaloi në parlament muajin e kaluar.

Klan News


Të ngjashme