Bazri dhe Fitore Kallundra, shqiptarë të Kosovës dhe pronarë të markës “FRK Beauty” e kanë të regjistruar këtë markë në Norvegji dhe Kosovë. Bëhet fjalë për një biznes që merret me trajnimin e kursantëve për punimin e vetullave dhe qerpikëve. Fitore Kallundra ka licencë ndërkombëtare dhe momentalisht trajnon në Norvegji, Gjermani dhe Kosovë.

Fitorja dhe Bazriu thonë për “Stop” në Tv Klan se salloni “Venus” në Tiranë bën trajnime dhe lëshon certifikata në emër të markës së tyre, “FRK Beauty”, pa asnjë lloj kontakti e marrëveshjeje me ta. Me të inflitruarit tanë, u interesuam në “Venus Salon” për të marrë një certifikatë dhe nga dy vajzat pronare, na u tha se certifikata e tyre është e njohur dhe regjistruar në Norvegji në emër të Fitore Kallundrës.

Ato thanë se certifikata për trajnimin e qerpikëve kushton 250 euro, ndërsa ajo për vetullat 750 euro.

Venus Salon: Kursi i qerpikëve zgjat 10 ditë. Mund të bëhet deri në 8 ditë maksimumi.

E infiltruara: Po kjo e vetullave?

Venus Salon: E vetullave është 750 euro, zgjat 4 ditë, mësohet pastrimi, dhënia e formës, heqja, boja profesionale. Të gjitha d.m.th, e organizon goca tjetër.

E infiltruara: Ne rrimë jashtë, në Gjermani. Im shoq punon berber. Kemi hapur një punë tonën të vogël aty. Po që të bëj letrat, më duhet një certifikatë që njihet. 

Venus Salon: E kuptoj! Atëherë certifikata, që ne japim, është certifikatë pjesëmarrëse nga “FRK Beauty”. Është kompani norvegjeze. Si kompani njihet kudo në Europë. Nuk di si të intereson ty. Të dyja kurset pajisen me certifikatë. Pastaj varet, se kë zgjedh ti, kush të intereson ty më shumë. Ja si bëhet, si është certifikata! Kjo është certifikatë pjesëmarrëse. Mund ta klikosh edhe në internet! Është kompani norvegjeze. Kjo është certifikatë e gocës që ka mbaruar, është në anglisht. Si certifikatë nuk jepet fare në shqip…nëse të hyn në punë kjo certifikata jonë, është në rregull. Bëjmë regjistrimin, nëse do,  mund të bësh 3 ditë kurs ose 1, sa të duash ti!

I infiltruari: Sa lekë kushtonte kjo ?

Venus Salon: Tani, kursi i qerpikëve, kushton 250 euro.

Fitore Kallundra shpjegon se nëse kjo certifikatë jepet nga jo profesionistë, paraqiten rreziqe të mëdha për klientët. Dëmtimet e shkaktuara nga njerëz të patrajnuar mund të çojnë në humbje të shikimit, irritim, alergji, infeksion ndaj trajnimi i saj fillon gjithnjë me shpjegimin teorik të anatomisë së syrit e lëkurës.

Me kamera të fshehtë çifti Kallundra shkoi në “Venus Salon” për t’u përballur me dy falsifikatoret.

Fillimisht ato pranojnë se nuk kanë autorizim për certifikata në emër të “FRK Beauty” dhe Fitore Kallundrës, e më pas zhduken nga salloni.

Fitore Kallundra: Unë jam Fitorja nga FRK Beauty…

Venus Salon: Aaaa.., ok!

Fitore Kallundra: Kam ardhur nga Kosova, për të parë, se çfarë bëni ju këtu..

Venus Salon: Të thërras edhe gocën tjetër..!

Fitore Kallundra: Jo, nuk është nevoja! Ti po punon këtu?

Bazri Kallundra: Kush është që mban trajnimet këtu?

Venus Salon: Është goca tjetër, që e ka edhe studion. Jo, thjesht ma thoni, për çfarë bëhet fjalë ?

Fitore Kallundra: Unë jam Fitore Rexhepi Kallundra, FRK Beauty. Kam ardhur për t’ju pyetur se nga vijnë ato çertifikata me emrin tim me emrin e firmës time dhe me vulën që ma kanë dërguar shumë vajza? Më fal, kush është pronarja?

Venus Salon: Ja se po vjen goca, që të flasë…

Vjen vajza tjetër, pronarja e Venus Salon.

Pronarja, Venus Salon: Përshëndetje! Si jeni?

Bazri Kallundra: Kjo është firma jonë, marka jonë në Norvegji, po ashtu edhe në Kosovë. Si ke arritur ti, që të bësh distributoren, pa pasur asnjë kontakt me ne?

Pronarja, Venus Salon: Unë nuk kam kontakt me ju, po certifikatat unë i marr nga ekonomistja ime…

Bazri Kallundra: Si quhet ajo?

Pronarja, Venus Salon: Jeta, se janë, më falni, po unë nuk e di mbiemrin…

Bazri Kallundra: Këto, që ti i lëshon, janë vepër penale.

Pronarja, Venus Salon: Po nuk janë dokument zyrtar.

Bazri Kallundra: Jo këto janë zyrtare. Ke përdorur emrin, mbiemrin dhe markën. Kjo është e falsifikuar.

Pronarja, Venus Salon: Po, e di e kuptova, që është emri juaj…

Fitore Kallundra: Nga “FRK Beauty”, unë jam e vetmja trajnere në gjithë botën…

Pronarja, Venus Salon: E kuptoj që je.

Fitore Kallundra: Unë personalisht, d.m.th nuk ka distributor as në Tiranë, as në Kosovë, veç në Norvegji, në Kosovë jemi ne..

Pronarja, Venus Salon: Me thënë të drejtën, është certifikatë pjesëmarrjeje dhe prandaj nuk e kam marrë parasysh…

Fitore Kallundra: Nuk e merr parasysh që përdor dy identitete?

Pronarja, Venus Salon: Për çfarë dy identitete?

Fitore Kallundra: Emrin tim, emrin e firmës. Ti kënaqu, n.q.s shkojmë me ligjin e Kosovës! Nëse shkojmë me ligjin e Norvegjisë, është shumë ndryshe. A e di që këto certifikata të falsifikuara i gjetëm në zyrën tënde?

Pronarja, Venus Salon: Patjetër moj! Unë nuk po i fsheh…,nuk është se po bëj dicka…

Fillimisht vajzat pranojnë se nuk kanë autorizim për certifikata në emër të “FRK Beauty” dhe Fitore Kallundrës, e më pas zhduken nga salloni.

Bazri Kallundra: FRK Beauty Tiranë, certifikata e falsifikuar..

Venus Salon: Unë nuk e di, goca tjetër, mendova për ndonjë bashkëpunim.

Bazri Kallundra: Më duhet emri, mbiemri juaj?

Pronarja, Venus Salon: Jo, po nuk dua të lë asgjë! Nuk mund ta bëj! Prisni këtu, sa të…!

Gazetari i “Stop” njoftoi krimin ekonomik, i cili brenda sallonit “Venus” gjeti certifikatat e falsifikuara. Dy falsifikatoret u shpallën në kërkim./tvklan.al