Përbërësit:
1 kilogramë fasule
2 qepë të vogla
2 karota
majdanoz
3 gjethe selino
200 gramë salcë domatesh
1 filxhan kafeje vaj ulliri
4 thelbinj hudhra të grira
kripë
piper
dafinë
Përgatitja:
Në mënyrë që fasulet të jenë sa më zbutura, vendosini ato në një enë me ujë dhe lërini për 24 orë. Më pas i ziejmë në ujë më kripë për rreth 40 minuta, i kullojmë dhe i lemë mënjanë.
Presim hollë qepën, karotat dhe selinonë. Hedhim pak vaji ulliri në një tigan dhe i skuqim. Shtojmë hudhrën, salcën e domateve, majdanozin, kripën dhe piperin. Shtojmë fasulet dhe e lemë masën në zjarr për rreth 5 minuta.
Masës i hedhim 3 gota ujë dhe më pas e vendosim në një tepsi dhe e pjekim në furrë, të cilën duhet të jetë e ngrohur më parë.
/tvklan.al