Përbërësit:

5 speca të gjelbër, të kuq ose të verdhë

5 domate mesatare

5 lugë gjizë

3 vezë

3 thelpinj hudhër

majdanoz

kripë

piper

spec djegës

vaj ulliri

Përgatitja:

Pastrojmë mirë specat nga farat dhe i presim në kubikë ose në shirita. Në një tigan të thellë hedhim vaj ulliri dhe hudhrat, më pas hedhim specat. I përziejmë pak dhe i lemë me kapak të mbyllur për 10 minuta.

Ndërkohë grijmë domatet në mikser dhe i hedhim në tigan. Shtojmë kripë dhe i lemë të gatuahen në zjarr të ngadaltë derisa salca të trashet dhe yndyra të dalë në sipërfaqe.

E heqim nga zjarri, i shtojmë gjizën, vezët, specin djegës, piper, majdanoz të grirë hollë dhe i përziejmë derisa masa të bëhet homogjene. E vendosim sërish në zjarr për 3-4 minuta, por pa e lënë të ziejë. E lemë të ftohet dhe më pas e servirim.

Ju bëftë mirë!

/tvklan.al