Qindra flokëkuqë nga e gjithë bota janë mbledhur në qytetin jugor holandez të Tilburgut për një festival vjetor që mbledh të gjithë njerëzit me flokë të kuqe.

Flokëkuqtë natyralë nga vende si Britania e Madhe, Izraeli, Gjermania, Italia dhe Zelanda e Re bënë udhëtimin për ngjarjen tre-ditore, për të cilën organizatorët Redhead Days thonë se ka të bëjë me “lidhjen, krenarinë dhe njohjen”.

Festivali u themelua në vitin 2005 nga Bart Rouëenhorst, i cili, çuditërisht, është biond.

Piktori amator e gjeti veten të tërhequr nga cilësitë estetike të flokëkuqëve, kështu që u reklamua për 15 modele xhenxhefili për të pikturuar.

Ata u fotografuan të gjithë, por kur shumë nga ata që nuk u përzgjodhën, shprehën zhgënjimin e tyre, zoti Rouëenhorst vendosi të bënte një ngjarje vjetore për këtë, shkruan BBC.

Në vitin 2013, pjesëmarrësit e festivalit Redhead Days hynë në Librin e Rekordeve Botërore Guinness kur 1,672 njerëz u mblodhën në mbledhjen më të madhe të regjistruar të njerëzve me flokë të kuq natyralë.

/tvklan.al/