Festivali i muzikës së vjetër “Vox Baroque”Festivali i muzikës së vjetër “Vox Baroque”

16:01 10/07/2017 https://youtu.be/yamXZIyLy9Y

Muzika napolitane e viteve ‘600-‘700 mbushi me tinguj Muzeun Kombëtar “Onufri” në Berat. Edicioni i katërt i muzikës së vjetër, “Vox Baroque” është aktiviteti që i kushtohet krejtësisht repertorit barok.

Për Jusuf  Beshirin, ideatorin e këtij festivali ky rrugëtim muzikor dhe turistik promovon ne te njejten kohe edhe vlerat e trashëgimisë kulturore.

Zgjidhja për të organizuar një koncert në kalanë e Beratit është e përkryer, pasi vetë qyteti është një vlerë më vete artistike.

“Vox Baroque” e mbyll festivalin e tij në Tiranë, në Galerinë Kombëtare të Arteve.

Tv Klan

Të ngjashme