Fevziu prezanton “librin e jetës”

Fevziu prezanton “librin e jetës”

15:57 05/09/2019

“Tirona e nonës” del në treg brenda Shtatorit

Gazetari i njohur Blendi Fevziu ka shfytëzuar një takim me studentë dhe pedagogë të UET për të prezantuar librin e tij më të ri.

Jo një roman dhe jo një libër kujtimesh, por vetë autori e cilëson një analizë të fateve njerëzore. Tre vite nga suksesi me librin “Pushteti”, Blendi Fevziu rikthehet para lexuesit me “Tirona e Nonës”.

“Është ai që mund ta quaj “Libri i jetës time”, si një borxh që duhet ta ktheja”.

Fevziu zbuloi pak nga subjekti i librit, në boshtin e të cilit qëndron stërgjyshja e autorit.

“Është historia tipike sesi njeriu shpeshherë vjen dhe iken nga kjo jetë. Unë u gjenda në jetën e saj në vitet e fundit të jetës kur ishte zhveshur nga gjithçka. Ishte zhveshur nga pushteti dhe ambiciet e familjes, ishte zhveshur nga pasuria që ja kishte marrë komunizmi, ishte zhveshur edhe nga persekutimi, dhe pikërisht në fund të jetës së saj filloi të jetonte”.

Libri “Tirona e nonës” pritet të botohet në bashkëpunim me Universitetin Europian të Tiranës brenda muajit Shtator.

Tv Klan

Të ngjashme