Foshnja vdes nga uria pasi e ëma shkon në udhëtimin 6-ditor për të festuar ditëlindjen


Foshnja vdes nga uria pasi e ëma shkon në udhëtimin 6-ditor për të festuar ditëlindjen

14:35 10/09/2021

Një foshnjë vdiq nga uria kur nëna e saj shkoi në një udhëtim gjashtë-ditor për të festuar ditëlindjen e saj të 18-të, u tha një hetim.

Nëna adoleshente Verphy Kudi e la foshnjën e saj 20-muajshe Asiah vetëm para se fëmija të vdiste, u tha në gjykatë.

Kudi pranoi vrasjen pa paramendim dhe u burgos për nëntë vjet. Kudi, tani 19 vjeç, u përpoq të mbulonte krimin e saj pasi u kthye në shtëpi ku gjeti vajzën e saj të vdekur.

Ajo kaloi gati tre orë me foshnjën e saj të vdekur në banesën e tyre në Brighton YMCA para se të merrte 999, u tha gjykatës.

Asiah u dërgua në Spitalin e Fëmijëve Royal Alexandra në Brighton ku u shpall e vdekur më 11 Dhjetor 2019, pasi u la vetëm nga nëna e saj për gati gjashtë ditë.

Mjeku ligjor tha: Ajo për të cilën jam e shqetësuar është kujdesi që kishte Asiah gjatë jetës së saj të shkurtër. Mendohet se ajo e linte vetëm vajzën e vogël për përiudha të gjata kohore. “Hetimi do të studiojë çështjet dhe rrethanat në të kaluarën ku ajo është lënë.

Një hetim i plotë pritet të fillojë në Mars të vitit të ardhshëm dhe do të zgjasë të paktën tre ditë. /tvklan.al


Të ngjashme