Foto/ Përgjaket deti

Posta

Foto/ Përgjaket deti

11:23 22/06/2017

Siç është bërë tashmë traditë në Ishujt Faroe, edhe këtë vit, gjuetarët kanë vrarë qindra mijëra balena të pafajshme, duke e larë detin me gjak.

Vit pas viti, balenat janë të detyruara të notojnë në brigjet e ishujve danezë gjatë migrimit të tyre.

Vendasit, shumë prej të cilëve janë të veshur me kostume zhytjeje, hidhen në det dhe fillojnë të tërheqin me dhunë gjitarët drejt bregut.

Gjuetarët të cilët mbajnë shtiza në kurriz, ndiqen nga preja e tyre në drejtim të bregut.

Në të gjithë botën, ka rreth 1.000.000 balena-pilot me pendë shumë të gjata dhe rreth 200.000 të tilla me pendë të shkurtër./tvklan.al

Reklama
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
UKT
UKT

Grupi