Fushata për reduktimin e qeseve plastike

Posta

Fushata për reduktimin e qeseve plastike

16:32 07/11/2019

BE mbështet Shqipërinë për t’i eliminuar deri në 2020

Në 2050, detet do të kenë më shumë plastikë se peshq. Ky konstatim i Kombeve të Bashkuara ka alarmuar të gjitha vendet të cilat kanë hartuar strategji për parandalim.

Në këtë kuadër, Shqipëria po vijon me fushatën për reduktimin total të qeseve plastike deri në 2020, nismë e cila ka marrë edhe mbështetjen e Bashkimit Evropian.

Aktualisht në Shqipëri është e ndalur përdorimi i qeseve të holla plastike, të cilat janë të pa absorbueshme dhe krijojnë ndotje.

Tv Klan


Reklama
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
UKT
UKT

Grupi