Punonjësit e transportit hekurudhor po protestojnë për pagat dhe orët e punës

Shoferët gjermanë të trenave kanë njoftuar një grevë 24-orëshe për shkak të një mosmarrëveshje të vazhdueshme me operatorin kombëtar hekurudhor në Gjermani për pagat dhe orët e punës.

Operatori kombëtar hekurudhor Deutsche Bahn tha se shërbimet e saj hekurudhore në distanca të gjata dhe rajonale do të preken masivisht për shkak të grevës dhe këshilloi pasagjerët të shtyjnë udhëtimin e tyre nëse është e mundur.

Vetë pasagjerët gjermanë u shprehën të zemëruar për shkak të grevës.

“Nëse të gjithë do të dilnin në grevë dhe do të shantazhonin bizneset siç bën kjo sindikatë, do të ishte shumë e bezdisshme.”

“Kjo grevë sipas mendimit tonë është krejtësisht joearsyeshme. Ajo u njoftua në një njoftim shumë të shkurtër, veçanërisht për sa i përket trenave të mallrave dhe është krejtësisht e ekzagjeruar. Nëse kërkon reduktim nga 38 në 35 orë në javë pune dhe nëse mund të kesh 36 orë si pjesë e një pakete, nuk mund të paralizosh të gjithë vendin.”

Sindikatat dhe Deutsche Bahn kanë negociuar prej muajsh për të arritur një marrëveshje për një marrëveshje të re. Të premten, Deutsche Bahn ftoi sindikatat të ktheheshin në tryezën e bisedimeve, por nuk bëri një ofertë të re.

Klan News