Gjermanët të paduruar për t’u vaksinuarGjermanët të paduruar për t’u vaksinuar

22:00 12/05/2021

Qytetarët kërkojnë të marrin dy doza të vaksinave Covid 19 për të udhëtuar për pushime verore

Gjermanët po bëhen gjithnjë e më të paduruar për t’u vaksinuar kundër koronavirusit. Presioni mbi qendrat e vaksinimit po rritet.

Qytetarët paraqiten në qendrat e vaksinimit dhe po kërkojnë të marrin vaksina edhe pse nuk u ka ardhur radha. Disa njerëz po kërkojnë gjithashtu dozën e tyre të dytë më herët në mënyrë që të mund të shkojnë me pushime ose të përfitojnë nga avantazhe të tilla si hyrjen në supermarket pa pasur nevojë për një provë COVID-19.

Pacientët e moshuar të cilëve u është caktuar AstraZeneca po kërkojnë gjithashtu një vaksinë tjetër. Vetëm 1/3 e popullsisë ka marrë të paktën një dozë dhe 10% janë vaksinuar plotësisht. Gjermania nisi procesin duke vaksinuar qytetarët e saj më të vjetër dhe grupe me profesione të tjera me përparësi si mësuesit, gazetarët dhe ata që punojnë në infrastrukturë.

Disa qytete gjermane, duke përfshirë Berlinin po planifikojnë të lirojnë kufizimet e koronavirusit në ditët e ardhshme ndërsa numri i infeksioneve të reja vazhdon të bjerë në të gjithë vendin. Pushimet do të jenë të mundshme brenda Gjermanisë dhe në disa vende të tjera pasi fushata e vaksinimit pritet të përparojë deri në sezonin veror.

Klan NewsTë ngjashme