Gjithnjë e më shumë të rritur në SHBA nuk planifikojnë të kenë fëmijë - Tv Klan

Gjithnjë e më shumë të rritur në SHBA nuk planifikojnë të kenë fëmijë


Gjithnjë e më shumë të rritur në SHBA nuk planifikojnë të kenë fëmijë

20:51 23/11/2021

Pandemia ka luajtur një rol negativ në normat e ulëta të lindjeve

Një numër gjithnjë e më i madh i qytetarëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk dëshirojnë të bëhen prindër ose nuk planifikojnë të kenë fëmijë në të ardhmen.

Studimi i qendrës kërkimore “Pew Research” zbuloi se numri i të rriturve në vend që nuk duan të kenë fëmijë në të ardhmen është rritur me 7% për tre vite.

Anketa zbuloi se 56% e këtyre njerëzve thanë se nuk donin fëmijë, 19% përmendën problemet mjekësore, 17% financiare dhe 5% problemet klimatike dhe mjedisore si arsye.

Shkalla e lindjeve në SHBA ka qenë në rënie të vazhdueshme që nga viti 2007. Ekspertët thonë se pandemia ka patur ndikimin e saj negativ.

Klan News
Të ngjashme