Google paralajmëron kufizime të lirisë së internetit


Google paralajmëron kufizime të lirisë së internetit

13:39 12/07/2021

Liria e internetit po rrezikohet gjithnjë e më shumë sulmet në të gjithë botën. Ky është paralajmërimi që vjen nga Sundar Pichai, shefi i Google. Sipas tij shumë vende po kufizojnë rrjedhjen e informacionit. Në një intervistë me BBC, ajo flet për të gjithë problematikat që nga taksat, privatësia apo të dhënat.

“Unë e cilësoj si teknologjinë më të larmishme që njerëzimi do të zhvillojë dhe do të punojë ndonjëherë”, tha Pichai. Inteligjenca artificiale është në themel, përpjekja për të kopjuar inteligjencën njerëzore në makineri ose pajisje të ndryshme.

Pichai u bë i njohur në Google falë aftësive të tij si menaxheri më efektiv, më i popullarizuar dhe më i respektuar në historinë e kompanisë. Përveç se është në krye të Google dhe kompanisë së tij  “Alphabet”, ai është udhëheqësi i kompanive dhe produkteve të larmishme si Waze, FitBit dhe DeepMind.

Vetëm në Google ai mbikëqyr Gmail, Google Chrome, Google Maps, Google Earth, Google Docs, Google Photos, sistemin operativ Android dhe shumë produkte të tjera. Por deri tani më e njohura është Google Search.

Google është një nga taksapaguesit më të mëdhenj në botë dhe është në përputhje me ligjet e taksave në çdo vend në të cilin operon.

Klan News
Të ngjashme