Në emisionin e mbremjes së sotme në “Opinion” në Tv Klan në një intervist ishte edhe kryetari i bashkisë së Gramshit, Besian Ajazi i cili u shpreh se vitet e fundit për shkak të zhvillimit të infrastrukturës Gramshi ka njohur zhvillim në turizëm. Gjithashtu ndër të tjera Ajazi u shpreh se sfida e tij gjatë mandatit është zhvillimi më tej i turizmit në zonën e Gramshit, pasi atraksionet turistike janë të shumta në atë zonë.  

Blendi Fevziu: Këtu jemi në kufijtë e Gramshit apo jo?

Besian Ajazi: Bashkia e Gramshit është e madhe në shtrirje gjeografike, për banorë janë 24-25 mijë banorë të shpërdarë në 9 njësi administrative, ku ka fshatra malorë.  Gramshi është një qytet që kufizohet më tetë apo nëntë qytete të tjera, është një qytet si në qendër të qyteteve të tjera. Kjo është një nga perlat e krijuara vitet e fundit që është krijuar nga investimi në hidrocentralin e Banjës, ka 6 vite. Liqeni është krijuar në vitet e fundit. Liqeni shumë i shtrirë, i madh, në gjuhën e turizmit është i virgjër. Është një ambicie që ta kthejm në një qendër argëtimi, por edhe shërbimesh liqenin në ato pjesë që bashkisë i lejohet.  

Blendi Fevziu: Gramshi është kthyer në qendër të vëmendjes dy, tre vitet e fundit. A është turizmi e ardhmja e zonës?

Besian Ajazi: Është e vetmja gjë ku mund të bazohet zhvillimi i Gramshit, turizmi malor dhe agroturizmi.

Blendi Fevziu: A keni ju një tablo të asaj se çfarë duhet bërë?

Besian Ajazi: Këtë parashikim ende nuk e kemi përfunduar. Sot në qytet e ofrojnë shërbimin e hotelerisë 4 njësi. Destinacionet që vizitohen nga turistët janë liqeni i Zambakëve, liqeni i Zi. Ka suedezë, norvegjezë. Janë shtuar dhe nuk janë turistë të shteteve afër nesh.

Blendi Fevziu: Cila është sfida, pasi ju sa keni ardhur në krye të bashkisë?

Besian Ajazi: Sfida është turizmi, zhvillimi i turizmit dhe kthimi i Gramshit dhe turizmit në atraksion, pasi të vetmet të ardhura parashikojmë t’i marrim nga turizmi./tvklan.al