Grusht shteti në Gabon. Oficerët e ushtrisë janë shfaqur në televizionin kombëtar për të thënë se kanë marrë pushtetin. Dymbëdhjetë ushtarë njoftuan se anulonin rezultatet e zgjedhjeve dhe shpërndanin “të gjitha institucionet e republikës”. Ata shtuan se kufijtë e vendit ishin mbyllur “deri në një njoftim tjetër”.  Ata anuluan zgjedhjet e së Shtunës, në të cilat presidenti Ali Bongo u shpall fitues. Përmbysja e presidentit do t’i jepte fund mbajtjes 53-vjeçare të pushtetit të familjes së tij në Gabon.  Ky është grushti i tetë në ish-kolonitë franceze në Afrikë në tre vitet e fundit.

Gaboni është një nga prodhuesit kryesorë të naftës në Afrikë, ndërsa gati 90% e vendit është e mbuluar nga pyjet.

Klan News