Sinjalizimi i parë për aktivitetin e paligjshëm të anëtarëve të MEK në Manzë të Durrësit, ka ardhur nga partnerët e huaj.

Kështu ka mësuar gazetarja e Klan News Glidona Daci, e cila raporton se informacion shtesë ka patur edhe Drejtoria e Antiterrorit, pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit. Ka patur dy çështje të ndryshme që po hetohen në një të vetme nga ana e Prokurorisë së Posaçme.

Procedimi penal nga SPAK është regjistruar rreth dy muaj më parë, krahas hetimeve të tjera që ka kryer organi i akuzës për procedime të ngjashme, lidhur me sulmet kibernetike dhe aktet me qëllime terroriste. Burime jo zyrtare konfirmojnë se procedimi mban nr 13/2023, i regjistruar për veprat penale “Provokimi i luftës”, “përgjimi i paligjshëm i të dhënave kompjuterike”, “Ndërhyrja në të dhënat kompjuterike”, “Ndërhyrja në sistemet kompjuterike” dhe “Keqpërdorimi i pajisjeve”, vepra penale këto, të cilat dyshohet se kryhen në kuadër të grupit të strukturuar kriminal.

Sipas burimeve, anëtarët e MEK kanë patur veprimtari jo në dëm të shtetasve shqiptar por për vende të tjera. Dyshohet se anëtarët e MEK kanë tentuar të hakerojnë sistemet shtetërore të Iranit. Pajisjet e sekuestruara gjatë operacionit të të martës, do të dërgohen në laborator për t’u ekzaminuar.

Nga të dhënat që do përftohen, varet edhe iniciativa e SPAK për urdhër arreste të mundshme. Informacioni për këtë çështje, për shkak të sensitivitetit po mbahet top sekret nga Prokuroria e Posaçme.

Klan News