“Himara ka qenë, është dhe do të jetë minoritet kompakt grek”, deklaratat e gazetarit shkaktojnë debat


“Himara ka qenë, është dhe do të jetë minoritet kompakt grek”, deklaratat e gazetarit shkaktojnë debat

22:30 18/09/2023

Deklaratat e gazetarit Stavri Marko ka shkaktuar debat në emisionin “Opinion” në Tv Klan.

Marko tha se vizita e Mitsotakis në Himarë vitin e kaluar “është kryer nën ndikimin e një fuqie të madhe që i ka prerë veshët dhe megafonët patriotëve shqiptarë për shkak të mos flasim më për Himarën dhe ta njohin zyrtarisht”.

Sipas gazetarit, Himara “ka qenë, është dhe do të jetë minoritet kompakt grek”. Pas kësaj ai u shpreh se simboli i vorio-epirit është simbol i Himarës. Kjo ka shkaktuar reagimin e Ardit Bidos që tha se ai flamur që e ka përdorur edhe Fredi Beleri është flamuri i djegies dhe vrasjes së shqiptarëve.


Blendi Fevziu: Pra ju po thoni që Himara, sipas jush Marko, është minoritet grek?

Stavri Marko: Është minoritet kompakt grek. Ka qenë, është dhe do të jetë.

Blendi Fevziu: Ka qenë, është dhe do të jetë minoritet kompakt grek. Ndërkohë Fredi Beleri kandidon për një bashki shqiptare dhe në fushatën e tij ka dalë me flamurin e vorio-epirit që është një simbol i papranueshëm në Shqipëri.

Stavri Marko: Për sa i përket simbolit të vorio-epirit ai është simbol i Himarës, jo i vorio-epirit. Ai flamur është simbol i Himarës.

Blendi Fevziu: Ky është simbol i Himarës?

Stavri Marko: Është simbol i pavarësisë së Himarës.

Blendi Fevziu: Pavarësisë nga kush?

Stavri Marko: Himara ka qenë e pavarur. Ai ka qenë flamuri i parë.

Ardit Bido: Ai është simbol që kanë vdekur 10 mijë shqiptarë. Ai është simbol i djegies së Borshit të Bashkisë Himarë, ai është simbol i djegies së Panaritëve.

Stavri Marko: As nuk më interesojnë fare ato përrallat e atij zotërisë.

Ardit Bido: Ai është flamuri i djegies dhe vrasjes së shqiptarëve./tvklan.alTë ngjashme