Historia ime – Histori ekskluzive/ Si ndryshoi jeta e vajzës rome 20 vitet e funditHistoria ime – Histori ekskluzive/ Si ndryshoi jeta e vajzës rome 20 vitet e fundit

13:30 14/04/2021

E ftuar në emisionin “Historia ime” në Tv Klan, ka qenë Brisilda Taço e cila ka lindur në Tiranë në vitin 1988. Ajo është diplomuar për Shkenca Komunikimi dhe Marrëdhënie me Publikun dhe vjen nga komuniteti rom.

Brisilda është aktiviste për mbrojtjen e të drejtave të komunitetit rom/egjiptian por jo vetëm. Ajo ka filluar të kontribuojë vullnetarisht për kauzën rome/egjiptiane qysh në moshë shumë të vogël. 33-vjeçarja vjen nga një familje rome e cila ndjehet krenare për identitetin e saj. Brisilda aktivizohet kundër diskriminimit që romët hasin në arsim, strehim, shëndetësi, punësim.

Ka lobuar për të krijuar hapësira përfshirëse për të rinjtë rom/egjiptian veçanërisht vajzave duke imotivuar dhe orientuar drejt mundësive.

Ajo së bashku me një grup aktivistësh kanë organizuar peticione ndaj gjuhës fyese dhe denigruese ndaj komunitetit rom/egjiptian. Brislida gjithashtu ka prezantuar disa programe në gjuhën rome në RTSH. Gjithashtu ka bashkëpunuar me shumë fondacione dhe OJF rome brenda e jashtë Shqipërisë për kauzën rome/egjiptiane.Të ngjashme