Inteligjenca artificiale gjen zgjidhjen ndaj parazitit vdekjeprurës

Inteligjenca artificiale gjen zgjidhjen ndaj parazitit vdekjeprurës

18:45 25/05/2023

Shkencëtarët kanë përdorur inteligjencën artificiale për të prodhuar një antibiotik të ri që mund të vrasë një lloj paraziti vdekjeprurës.

Inteligjenca artificiale ndihmoi në përzgjedhjen e mijëra kimikateve, prej të cilave pjesa e përcaktuar u testua në laborator. 

Rezultati ishte një antibiotik i fuqishëm, eksperimental i quajtur abaucin i cili duhet të testohet më tej përpara se të përdoret.

Kërkuesit në Kanada dhe SHBA thonë se inteligjenca artificiale ka fuqinë për të përshpejtuar konsiderueshëm zbulimin e ilaçeve të reja.

Rasti në fjalë është shembulli më i fundit se si mjetet e inteligjencës artificiale mund të jenë një forcë revolucionare në shkencë e mjekësi./tvklan.al

Të ngjashme