Ishulli grek bëhet ‘jeshil’ me makina elektrikeIshulli grek bëhet ‘jeshil’ me makina elektrike

12:28 03/06/2021

Ishulli i vogël grek i Astypalaia mori makinat e tij të para elektrike nga Volkswagen, pjesë e një eksperimenti për ta kthyer të gjithë ishullin në energjinë e gjelbër dhe për të lënë pas karburantet fosile.

Projekti i qeverisë greke në ishullin me afërsisht 1,300 banorë synon të zëvendësojë makinat me motor me djegie me automjete elektrike dhe energji elektrike që rrjedhin nga karburantet fosile me energji diellore dhe të erës.

Automjetet elektrike do të përdoren nga shërbimet publike, duke përfshirë policinë, rojet bregdetare dhe autoritetet e aeroportit, si pjesë e një përpjekjeje për të zëvendësuar rreth 1,500 makina në ishull. Do të ketë subvencione për banorët e ishullit për të blerë automjete elektrike, biçikleta dhe karikues dhe 200 makina elektrike do të jenë në dispozicion me qira për vendasit dhe turistët.

Greqia, e cila është mbështetur në qymyr për dekada, synon t’i mbyllë të gjitha, përveç një prej impianteve të saj me qymyr deri në 2023, si pjesë e përpjekjes së saj për të rritur burimet e rinovueshme dhe për të ulur emetimet e karbonit me 55% deri në 2030.

Klan News
Të ngjashme