Jozefina Topalli flet për ndarjen zgjedhore – (31 dhjetor 2004)


Jozefina Topalli flet për ndarjen zgjedhore – (31 dhjetor 2004)

21:03 31/12/2004

Jozefina Topalli: “Partia Demokratike përshënet marrëveshjen e djeshme, si një akt, që shënon dështimin e përpjekjeve të qeverisë për të blloku Reformën Zgjedhore dhe për të marrë mandate ekstra për vete. Partia Demokratike falenderon praninë e OSBE-së dhe përfaqësinë e Komisionit Europian, të cilët ndërmjetësun dhe bënë të mundur që në këtë marrëveshje, e cila bazohet në të gjitha kriteret e Kodit të Venecias të firmoset. Dhe këtu kam parasysh, qoftë kriterin e regjistrimit të popullsisë të  2001-shit deri në 2003-in, qoftë për bazuar në listat e zgjedhësve të 2001-shit deri në 2003-shin dhe në pjesëmarrjen në votime në zgjedhjet e vitit 2000, 2001 dhe 2003. Pra, në marrëveshje janë përfshirë të gjitha kriteret e Kodit të Venecias, të kërkuara nga Partia Demokratike me insistim.”/tvklan.al


Të ngjashme