Kanabisi ndikon në aftësinë e trurit për të përceptuar emocionet

Kanabisi ndikon në aftësinë e trurit për të përceptuar emocionet

10:15 02/03/2016

Kanabisi ndikon në aftësinë e përdoruesit për të përceptuar dhe gjykuar emocionet, sipas një studimi.

Kjo llojë droge ndërhyn në kapacitetin e përdoruesit, proces që ka të bëjë me emocionet e njeriut, duke përfshirë lumturinë, trishtimin dhe zemërimin.

Por, rezultatet sugjerojnë gjithashtu se truri mund të jetë në gjendje për të luftuar këto efekte, në varësi të faktit nëse emocionet janë të drejtpërdrejta, ose të zbuluara në mënyrë të tërthortë.

Biokimia komplekse e marijuanës dhe se si ajo ndikon në tru është vetëm fillimi për të kuptuar.

truri

Dr Lucy Troup, profesoreshë asistente e psikologjisë në Universitetin Shtetëror të Kolorados, ka vendosur për t'iu përgjigjur në mënyrë specifike, se si kanabisi ndikon në aftësinë e një personi për të përpunuar emocionet.

Ajo ka kohë që është magjepsur nga psikologjia e drogës dhe varësisë.

"Ne nuk jemi duke marrë një qëndrim pro ose kundër, por ne vetëm duam të dimë, çfarë ajo do të bëjë? Kjo ka të bëjë me kuptimin e saj, "-

tha ajo.

Për gati 20 vjet Dr Troup dhe nxënësit e saj të diplomuar kanë qenë duke kryer eksperimente për të matur aktivitetin e trurit të rreth 70 vullnetarëve. Ata të gjithë e identifikonin veten si kronikë, të moderuar ose jo-përdorues të kanabisit.

Të gjithë u verifikuan si përdorues ligjorë të kanabisit, dhe ishin ose përdoruesit e marijuanës mjekësore të moshës 18 ose më të mëdhenj, apo përdoruesit rekreative të moshës 21 ose më të mëdhenj.

Eksperimentët përfshinë pjesëmarrës me shprehje të veçanta të fytyrës: neutrale, të lumtur, të frikësuar dhe të zemëruar teksa ata përdorën një elektroencefalogramë (EEG), e cila tregon aktivitetin elektrik të trurit. Përdoruesit e kanabisit kanë treguar një reagim në shprehjet e fytyrës në krahasim me jo përdoruesit e kanabisit.

Ata që përdornin drogë kishin më pak shprehje pozitive të fytyrës në krahasim me të tjerët. Kur atyre ju kërkua të identifikonin emocionet tek të tjerët, kishin aftësi më të ulët për t’i përceptuar se jopërdoruesit/tvklan.al
Të ngjashme
UKT