Psikologia: Nisja më herët e adoleshencës ka ulur moshën e eksperimentimit me drogën. S`kanë informacion për pasojat

Eksperimentimi me drogat dhe kryesisht me hashashin që në moshë të hershme është kthyer në një trend për adoleshentët.

Sipas ekspertes së shëndetit publik shqetësuese është se të rinjtë e nisin kanabisin apo edhe drogat e tjera vetëm për të shuar kuriozitetin dhe nuk kanë informacione për pasojat.

Eksperimentimi i drogës në moshë të hershme tashëm nuk haste vetëm tek meshkujt.

Nga një studim i fundit i ISHP mbi 15% e nxënësve kanë eksperimentuar me një lloj droge, ndërsa 21% thonë se e gjejnë lehtësisht panë shkollave hashashin.

Klan News