Kategoria : Ekonomi

 • BB tkurr parashikimin për investimet e huaja

  Banka Botërore parashikon një rënie të ndjeshme të ritmit të investimeve të huaja në Shqipëri përgjatë këtij viti. Në raportin e rregullt ekonomik për Ballkanin Perëndimor, fluksi i investimeve nga jashtë vlerësohet se në 2019-n do të jetë sa 6.8% e prodhimit kombëtar, nga 7.8% që ishte vitin e...
 • Garë ndërkombëtare për Aeroportin e Vlorës

  Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë do të shpallë së shpejti një garë ndërkombëtare për të dhënë me koncesion ndërtimin dhe operimin e Aeroportit të Vlorës. Televizioni Klan ka mësuar se negociatat me kompanitë turke, të cilat shprehën interes për ndërtimin dhe menaxhimin e kësaj vepre, nuk arritën të marrin...
 • Bankat shtrëngojnë kredinë për VIP-at

  Bankat kanë shtrënguar kushtet e miratimit të kredisë për bizneset e mëdha. Një vrojtim i bankës qëndrore i zhvilluar në të gjithë sistemin bankar vendas, ka zbuluar se besimi i bankave tregtare te aftësia paguese e kompanive të mëdha është pakësuar, duke vështirësuar procesin e miratimit të një huaje...
 • Projekti i BB: Të lehtësohet tregtia dhe transporti në Ballkanin Perëndimor

  Shqipëria përfiton 20 milion Dollarë nga projekti i ri i Bankës Botërore. I miratuar sot nga bordi i drejtorëve të Bankës Botërore, ky projekt me vlerë 90 milionw në fazën e parw, parashikon të zvogëlojë kohën dhe koston e tregtisë në të gjithë Ballkanin Perëndimor. Pritja në kufi i...
 • “Autostrada blu” na kushton 2.2 mld Euro

  Gjurma përfundimtare e pjesës së korridorit Adriatiko – Jonian u miratua një ditë më parë në Këshillin Teknik të Autoritetit Rrugor Shqiptar. Në një intervistë për televizionin Klan, drejtorja e këtij autoriteti, Sonila Qato, sqaron se rëndësia e këtij segmenti është mjaft i madh pasi bashkon pjesë të rëndësishme...
 • Qeveria tërhiqet nga taksa e plastikës

  Vendsoja e barrës fiskale më të madhe për plastikën që prodhohet në vend 25 lekë/kg, 35 lekë për të gjithë produktin e gatshëm, për bizneset vendase në këtë industri, ka favorizuar importuesit. Gjatë një interpelance të zhvilluar me ministren e Financave, Anila Denaj, prodhuesit thanë se taksa e plastikës...
 • Qeveria jep 1.2 miliard Lekë për shpronësimet te Unaza e Re

  Qeveria vendosi sot të lëvrojë rreth 1.2 miliard lekë për të shpronësuar për interes publik pronat që preken nga projekti i Unazës së Madhe nga Pallati me Shigjeta te rrethrrotullimi i Sheshit Shqiponja. Fondi është i destinuar për ata që kanë dorëzuar dokumentacionin pranë ARRSH dhe përfshin truall, toka...
 • Bar-restorantet duhet të deklarojnë xhiron reale

  Tatimet do të nisin që prej të enjtes daljet në terren për të kontrolluar dhe asistuar 14 mijë biznese në fushën e bareve dhe restoranteve që të plotësojnë deklaratën e saktë të të ardhurave. Fillimin e planit të kontrollit e njoftoi Drejtori i Përgjithshëm i Tatimeve, Enton Duro, i...
 • Pas dy muajsh eksportet pësojnë rritje të lehtë

  Pas dy muajsh rënie, eksportet e Shqipërisë pësuan një rritje të lehtë në fund të Marsit me 2.7%, ndërsa importet u shtuan me 1.1%. Sipas INSTAT, kontributin kryesor në rritjen e shitjeve jashtë vendit e ka dhënë dega e makinerive dhe pajisjeve e ndjekur nga importet e ushqimeve dhe...
 • “Ngecin reformat në sektorin e energjisë”

  Shqipëria ka marrë notën “më keq” në raportin vjetor të Sekretariatit të Komunitetit të Energjisë në Vienë. Në Shqipëri erdhi për prezantimin e këtij raporti përpara deputetëve Drejtori Ekzekutiv i Sekretariatit Janez Kopac. Ai tha se reformat janë ngadalësuar dhe po ashtu janë paraqitur vonesa të përsërituar në implementimin...
 • Sistemi tatimor do të ndryshojë çdo 3 vjet

  Qeveria do të ngrijë ndryshimet në ligjet fiskale për një periudhë 3-vjeçare në mënyrë që të krijojë stabiltetet të nismave që janë marrë. Ministrja e Financave Anila Denaj tha se gjatë takimeve në Washington vetë Fondi Monetar Ndërkombëtar dhe Banka Botërore ka kërkuar një qëndrueshmëri të sistemit tatimor, i...
 • Bllokohet transporti i parave jashtë vendit

  Vjedhja e milionave Eurove në aeroportin e Rinasit ka bllokuar transportin jashtë të vlerave monetare të bankave. Burime zyrtare nga Shoqata e Bankave, thanë për televizionin Klan se aktualisht i gjithë sistemi është në ngërç dhe asnjë nga bankat nuk ka arritur që të bëjë transport fizik të parave....
 • 80 mijë leje legalizimi do të regjistrohen nga e para

  Janë 80 mijë leje legalizimi të cilat kanë marrë aktin e pronësisë por që duhet të regjistrohen edhe njëherë nga e para. I gjithë sistemi hartografik i Hipotekës ka qenë i hedhur gabim, prandaj paralelisht do të punohet për ndërtimin e hartave të reja dixhitale, të cilat tashmë do të...
 • Sejko takime me FMN dhe BB në mbledhjet e pranverës

  Gjatë takimeve vjetore të pranverës me Fondin Monetar Ndëkombëtar dhe Bankën Botërore, guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko informoi drejtuesit më të lartë të këtyre institucioneve lidhur me zhvillimet e fundit të ekonomisë shqiptare. Ai theksoi, se ky vit ka patur ndryshime në strukturën e tregut bankar, e...
 • Revokohen edhe 9 kontrata koncesionare për hidrocentralet

  Procesi i skanimit të kontratave të mënyrës se si janë zbatuar koncesionet e hidrocentraleve të vegjël është duke vazhduar, ndërsa deri tani kanë nisur procedurat për prishjen e njëanshme të 17 lejeve të lëshuara nga ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë për ndërtimin e HEC-eve. Në fazën e fundit, u...
 • Skema të reja për të mbështetur peshkimin

  Qeveria do të vazhdojë politikat mbështetëse për të rritur më tej sektorin e peshkimit. Në 5 vitet e fundit vlera e eksporteve të produkteve të peshkut është katërfishuar, duke kapur shifrën 52.2 milionë Dollarë në fund të 2018-s. Për zv/ministrin e Bujqësisë Roland Kristo, shkaku kryesor i zhvillimit të...
 • “Të pasurit” duhet të plotësojnë deklaratën e të ardhurave

  Brenda muajit Prill, të gjithë individët të cilët realizojnë të ardhura mbi 2 milionë lekë në vit, duhet që të plotësojnë deklaratën e të ardhurave personale pranë drejtorisë së Tatimeve. Alketa Çabej, punonjëse e kësaj strukture, thotë se nëse nuk plotësohet kjo deklaratë, atëherë ata mund të kenë probleme...
 • Kompania që ka Rinasin u krijua disa javë para se ta blinte

  Kompania ‘Real Fortress Private Limited’, e cila ka blerë kundrejt 82.2 milionë Euro 100% të aksioneve të aeroportit të Rinasit është krijuar në datën 22 Qershor të vitit 2016, ndërsa statusi i saj është bërë aktiv vetëm disa javë përpara (Shtator 2016)  se të blinte të drejtat koncesionare të...
 • Eksportet e peshkut 5-fishohen

  Eksportet e peshkut në Shqipëri kanë njohur një rritje të fortë gjatë 5 viteve të fundit, ku vetëm krahasuar me 2017-n, eksportet me jashtë të këtij produkti u shtuan me 16.2% në fund të vitit që shkoi. Në 2013-ën tregtia jashtë Shqipërisë e peshkut ishte 11.6 milionë dollarë, ndërsa...
 • Tarifat që paguhen për sigurinë e Rinasit

  Në vitin 2018 ishin 2 milionë e 947 mijë që hynë dhe dolën nga Shqipëria përmes të vetmit Aeroportit Ndërkombëtar, Nënë Tereza. Taksat dhe tarifat që u mbahen pasagjerëve si nga shteti, ashtu edhe nga koncesionari nuk janë të vogla. Si tarifë për sigurinë e udhëtarëve, çdo person që...
1 2 3 80
Emisione