Kategoria : Ekonomi

 • Rama – fermerëve: Përfitoni nga Fondi i Garancisë prej 300 mln euro

  Edhe fermerëve të Karbunarës, ashtu si dhe atyre të Zharrës, Kryeministri i ka kërkuar që të përfitojnë nga Fondi Kombëtar i Garancisë për të zhvilluar projektet e tyre në bujqësi. Kryeministri deklaron se këtë vit qeveria i ka akorduar pushtetit vendor paketën më të madhe financiare të mbështetjes së...
 • Ahmetaj: ARMO u dha nga bankat, jo nga qeveria

  Pas akuzave të Partisë Demokratike për dhënien me koncesion të rafinerisë së naftës në Ballsh, Ministri i Financave i ka hedhur poshte këto pretendime, duke thënë se ajo nuk është dhënë me qera nga qeveria. I shoqëruar nga Zv/Kryeministri Niko Peleshi, Ministri i Financave tha se ARMO u mor...
 • Rivlerësimi i pasurive të paluajtshme, Hipoteka Tiranë mbi 120 aplikime që ditën e parë

  Afro 120 qytetarë kanë aplikuar për rivlerësimin e pasurive të paluajtshme pranë Hipotekës Tiranë, vetëm në ditën e parë të nisjes së këtij procesi. Vendimi i fundit i miratuar nga qeveria për rivlerësimin e pasurive të paluajtshme që u jep mundësi qytetarëve që deri në datën 28 Shkurt të...
 • Kompanitë e sigurimeve: Dëmet nga aksidentet u rritën me mbi 50%

  Kompanitë e sigurimeve thonë se nevojat e tregut ishin për një rritje më të lartë të çmimit të siguracionit të makinave, por vendimi për rritjen prej 20% u bë për të mos dëmtuar konsumatorët. Sipas kompanive të sigurimit, dëmet e paguara nga kompanitë për shkak të aksidenteve, në 6 mujorin...
 • FMN jep këstin e radhës për Shqipërinë

  Bordi Ekzekutiv i Fondit Monetar Ndërkombëtar ka miratuar dhënien e 36 milionë eurove për Shqipërinë, pas përfundimit të rishikimit të performancës ekonomike të vendit. Njoftimi është bërë nga FMN. Në shkurt të vitit 2014, FMN miratoi një paketë mbështetje për Shqipërinë, me një shumën prej 370 milionë euro. FMN-ja...
 • AMF heton rritjen e siguracionit të makinave: Nuk ndërhyjmë te çmimet

  Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare është duke hetuar rritjen e çmimit të siguracionit të makinave me 20%, për të gjitha kategoritë e makinave. Në një njoftim të tij, ky autoritet thotë se prej datës 23 Gusht është vënë re një rritje e çmimit të sigurimit jo-jetë për automjetet. Por ky...
 • Rritja me 25% e siguracionit të makinave, asnjë sqarim nga institucionet për arsyet e shtrenjtimit

  Rrija e siguracionit të makinave me afro 25% për të gjitha kategoritë e automjeteve në vend ende nuk ka marrë një shpjegim zyrtarë se përse qytetarët do duhet të paguajnë më shumë para këtë vit. Autoriteti i Mbikqyrjes Financiare që meret me rregullimin dhe mbikëqyrjen e  aktivitetit të tregut...
 • Rriten çmimet e siguracioneve për të gjitha kategoritë e makinave

  Në mënyrë të beftë dhe pa lajmëruar kompanitë e sigurimeve, kanë rritur të mërkurën çmimin për siguracionet e të gjitha llojeve të automjeteve në vend. Rritja e çmimit për autoveturat është afro 15-20 % më shumë se çmimi i vjetër, në varësi të llojit të automjetit dhe vitit të...
 • Eksportet bujqësore bien me Kosovën, INSTAT: U dyfishuan me Serbinë

  Gjysma e parë e këtij viti ka shënuar një zhvendosje të eksporteve bujqësore shqiptare nga Kosova drejt Serbisë. Shifrat e Insitutit të Statistikave tregojnë se në periudhën Janar – Qershor 2016, eksportet e perimeve shqiptare drejt Kosovës ranë me 3%, ndërsa eksportet e frutave u rritën lehtë. E kundërta ndodh...
 • Amnistia për bizneset dhe taksat e makinave. MF: Fshihen dhe gjobat e 2016 për mos deklarim të punonjësve

  Ministria e Financave ka përfunduar hartimin e draftit që parashikon falje të plotë dhe të pjesshme për bizneset dhe automjetet që kanë detyrime të papaguara tatimore dhe doganore, gjoba dhe kamatvonesa. Për tatimpaguesit që kanë detyrime të papaguara para 31 Dhjetorit 2011 falja do të jetë pa kusht, e...
 • Aforfe për mijëra abonentë deri në Dhjetor 2016

  Afro 4686 abonentë do të vazhdojnë të paguajnë aforfe energjine elektrike deri në fund të këtij viti në disa qytete të vendit edhe pse qeveria kishte si synim që pas Qershorit 2016 asnje abonet te mos paguante me aforfe energjine. Te pakten kete synim e ka deklaruar edhe vete...
 • Dështojnë projektet e Ministrisë së Inovacionit

  Projektet për përmirësimin e ofrimit të shërbimeve ndaj qytetarëve kanë dështuar. Këtë tregojnë të dhënat e publikuara nga Kryeministria lidhur me ecurinë e projekteve vjetore 2016, deri në Qershor të këtij viti. Kështu plani për të realizuar përmirësimin e kanaleve të informimit të qytetarëve për shërbimet publike, për të...
 • Probleme për qytetarët pas uljes së kufirit për blerjet online

  Paqartësitë dhe problemet që ka shkaktuar për qytetarët ulja e kufirit të patatueshëm për blerjet online, ka bërë që Posta Shqiptare nga e hëna të ofrojë masa për lehtësim procedurash. Nëse deri më sot për kalimin e kufirit të patatueshëm shërbimi merrej vetëm në Tiranë, nga data 22 Gusht...
 • Qeveria kërkon 71 mln dollarë kredi nga BB për turizmin

  Qeveria shqiptare kërkon 71 milionë dollarë kredi nga Banka Botërore për investime në turizëm dhe zhvillimin urban, në katër qendra në jug të Shqipërisë. Kërkesa për financim është hartuar në një project nga Ministria e Financave dhe Ministria e Zhvillimit Urban. Nëse qeveria merr aprovim nga Banka Botërore për...
 • Euro në nivele të ulëta deri në fund të Shtatorit

  Euro do të vazhdojë të jetë në nivelet e ulta që është aktualisht, deri në fund të Shtatorit. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, një euro u këmbye të martën me 136.05 lekë. Një ditë më parë, monedha e përbashkët europiane zbriti për herë të dytë poshtë 136...
 • Vlerësimi i “Standard and Poor’s” për Shqipërinë

  Agjencia e Vlerësimit “Standard & Poor’s” konfirmon të njëjtin vlerësim për ekonominë e Shqipërisë, duke vlerësuar borxhin me B+ dhe një pritshmëri të qëndrueshme. Në vlerësimet e saj, agjencia beson se performanca e qëndrueshme ekonomike e Shqipërisë dhe konsolidimi fiskal ka të ngjarë të vazhdojnë, pavarësisht rrezikut të rrëshqitjeve...
 • Nis fushata për kuponin tatimor

  Administrata tatimore nisi fazën e dytë të fushatës kundër informalitetit për kontrollin e kuponit tatimor. Kontrollet janë përqëndruar kryesisht në zonat turistike, për shkak të përqendrimit më të madh të bizneseve dhe pushuesve në këtë sezon veror. Qëllimi i kësaj fushate sipas tatimoreve është ndërgjegjësimi dhe informimi i bizneseve...
 • Rrjeti energjetik i bregdetit të jugut, Gjiknuri: Vitin tjetër kompletojmë investimet

  Brenda vitit të ardhshëm i gjithë rrjeti energjetik i jugut do të ofrojë furnizim me cilësi të lartë për banorët e zonave bregdetare. Ministri i Energjisë, Damian Gjiknuri tha nga Himara se me hyrjen në funksionim të linjës 110 kilovolt dhe montimin e stacionit të lëvizshëm në këtë zonë,...
 • Nga 1 gushti nis fushata për kuponin tatimor, Ahmetaj letër tatimorëve

  Nga 1 gushti Ministria e Financave do të rikthejë në terren grupet e punës, për të rinisur kontrollin për kuptonin tatimor. Aksioni i konceptuar si një fushatë edukuese dhe ndërgjegjësuese me sipërmarrjen dhe qytetarët do të ketë në fokus të veçantë zonat turistike, për shkak të përqendrimit më të madh...
 • PD: Porti i Karpenit, aferë korruptive. ME: Deklaratat dashakeqe, investimi hap 70 mijë vende pune

  Partia Demokratike e ka cilësuar aferën në të madhe korruptive të qeverisë Rama, projektin për ndërtimin e një porti tregtar në bregdetin e Karpenit. Deputetja Jorida Tabaku tha se ky koncension është bërë në mungesë transparence, duke i dhënë disa kompanive fantazmë, 1700 hektarë nga pasuria kombëtare. “1700 hektarë...
Emisione