Klan NewsKlan NewsKlan PlusKlan PlusKlan RadioKlan RadioKlan MusicKlan MusicKlani ImKlani Im

Zgjedhjet 2021

KAS rrëzon PD për qarkun e Tiranës

KAS rrëzon PD për qarkun e Tiranës

Nuk do të ketë ripërtëritje të zgjedhjeve KAS ka rrëzuar kërkesën e PD dhe kandidatit të pavarur Bojken Abazi për pavlefshmërinë e zgjedhjeve në Tiranë. Sipas përfaqësuesit të PD në KQZ, shumica socialiste përdoruri të gjithë  instrumentet që i ofron pushteti në nivelin qendror dhe atë lokal për të manipuluar rezultatin e zgjedhjeve. Për të...

Maj 27, 2021
Nis rinumërimi i votave për 108 kuti në qarkun Durrës

Nis rinumërimi i votave për 108 kuti në qarkun Durrës

Në Komisionin e Ankesave dhe Sanksioneve në KQZ ka nisur rinumërimi i 108 kutive në qarkun e Durrësit. Rinumërimi është bërë nga Lëvizja Socialiste për Integrim, pasi ka pretendime se ka pasur manipulime dhe që i kanë hequr një mandat në këtë qark. Tashmë do të pritet rezultati që do të dalë nga rinumërimi i...

Maj 26, 2021
Sot rinumërohen 108 kuti të zgjedhjeve në Durrës

Sot rinumërohen 108 kuti të zgjedhjeve në Durrës

KAS rrëzon kërkesat e PD për qarkun e Tiranës Komisioni i Ankesave dhe Sanksioneve do të rinumërojë sot 108 kuti të qarkut të Durrësit pas pretendimeve të LSI se ka pasur manipulime që i kanë hequr një mandat deputeti në këtë qark. Më herët KAS rrezoi kërkesën për shpalljen të pavlefshme të zgjedhjeve në këtë...

Maj 26, 2021
Rinumërimi në Berat: Asgjë e re për LSI

Rinumërimi në Berat: Asgjë e re për LSI

LSI merr vetëm 15 vota, nuk mjaftojnë për 1 mandat E kërkoi me ngulm rinumërimin e votave për qarkun e Beratit, por hapja e 114 kutive nga KAS që morën 2 ditë kohë për t’u rivlerësuar, nuk prodhoi asgjë të re për LSI. Ky subjekt i cili nuk arriti të marrë në 25 Prill asnjë...

Maj 21, 2021
KAS rrëzon kërkesën për pavlefshmëri të zgjedhjeve në Berat e Gjirokastër

KAS rrëzon kërkesën për pavlefshmëri të zgjedhjeve në Berat e Gjirokastër

PD: Do ta ankimojmë në Kolegjin Zgjedhor Komisioni i ankesave dhe sanksioneve kë rrëzuar kërkesat e opozitës për shpalljen të pavlefshme të zgjedhjeve të 25 Prillit në qarqet Berat dhe Gjirokastër. Një nga provat e paraqitura nga ankuesit me kërkesën e 2 anëtarëve të KAS nga administrata zgjedhore për qarkun e Gjirokastrës ishin edhe të...

Maj 19, 2021
PD kërkon përsëritjen e zgjedhjeve në Berat

PD kërkon përsëritjen e zgjedhjeve në Berat

KAS shtyn vendimin për provat Pas 5 orë e gjysmë diskutimesh, Komisioni i Ankesave dhe Sanksioneve vendosi të shtyjë për të shtunën dhënien e vendimit për marrjen e provave shtesë, që kërkojnë subjektet ankimuese PD e LSI për pavlefshmëri dhe rinumërim të zgjedhjeve në qarkun e Beratit. Subjektet ankimuese kërkuan prova shtesë nga KAS-i, me...

Maj 14, 2021
Nis shqyrtimi i ankesave për zgjedhjet

Nis shqyrtimi i ankesave për zgjedhjet

Opozita: Provat t’i mbledhë KQZ. KAS: T’i sjellë paditësi Komisioni i Ankesave dhe Sanksioneve diskutoi prej shumë se 6 orësh 3 kërkesa ankimore të Partisë Demokratike dhe Lëvizjes Socialiste për Integrim dhe një kandidati të pavarur për pavlefshmërinë e zgjedhjeve në qarkun e Gjirokastrës. Përfaqësuesit e subjekteve ankimuese pretenduan se kishin fakte që provojnë se...

Maj 12, 2021
Hidhet shorti i KQZ për ankimimet

Hidhet shorti i KQZ për ankimimet

Partitë opozitare kërkojnë rivotim Pranë KQZ janë dorëzuar 14 kërkesa ankimore e nga Partia Demokratike, Lëvizja Socialiste për Integrim si dhe koalicioni i Kujtim Gjuzit. Këto ankimime  kanë për objekte kundërshtimin e rezultatit të zgjedhjeve, në 9 qarqe nga demokratët dhe në 4 nga LSI. Mëngjesin e sotëm u bë dhe caktimi i relatorëve pas...

Maj 10, 2021
PD kërkon pavlefshmëri të zgjedhjeve në 9 qarqe

PD kërkon pavlefshmëri të zgjedhjeve në 9 qarqe

“25 Prilli, masakër elektorale, duam ripërsëritje të votimit” Ashtu siç kishte paralajmëruar Partia Demokratike ka depozituar në KAS 10 dosje voluminoze që sipas saj provojnë masakrën elektorale në zgjedhjet e 25 Prillit. Demokratët kërkojnë pavlefshmëri në 9 qarqe; atë të Tiranës, Beratit, Korçës, Fierit, Durrësit, Elbasanit, Vlorës, Gjirokastrës dhe Shkodrës. Në argumentet ligjorë përfaqësuesit e...

Maj 9, 2021
LSI kërkon përsëritjen e zgjedhjeve në Berat

LSI kërkon përsëritjen e zgjedhjeve në Berat

Lëvizja Socialiste për Integrim ka kërkuar shpalljen e pavlefshme të procesit të votimit në disa qendra votimi të Qarkut të Beratit. Për pasojë, ky subjekt politik kërkon përsëritjen e zgjedhjeve në Qarkun e Beratit.  Sipas LSI-së votimi në këto QV ka ndodhur në shkelje të ligjit duke dëmtuar në këtë mënyrë rëndë procesin zgjedhor. Në...

Maj 9, 2021