Klubet e futbollit bojkotojnë kampionatin


Klubet e futbollit bojkotojnë kampionatin

16:35 05/08/2020

Kërkojnë përmirësimin  e ligjit të sportit

Klubet e Superligës deklaruan bojkotin e sezonit të ri. Liga Profesioniste e Futbollit mori këtë vendim në mbledhjen e së mërkurës për shkak të pakënaqësisë për ndryshimet në ligjin e sportit.

Sipas klubeve të Superligës nuk u mbajtën premtimet e bëra nga Qeveria Shqiptare në tryezën e 11 Marsit 2019.

“Miratimin e një ligji të ri për sponsorizimet sipas formës së propozuar nga komuniteti i futbollit, pasi ndryshimet e propozuara nga qeveria nuk kanë asnjë efekt real mbi ekonominë e futbollit”, deklaroi Koço Kokëdhima, President i Apolonisë.

Komuniteti i futbollit kërkon reduktimin në masën 6% të tatim fitimit. Zerimin e gjobave dhe kamatë-vonesave për detyrimet fiskale të prapambetura dhe zgjatjen e efekteve të përjashtimit nga tatimi mbi të ardhurat për sportistët nga 2 në 10 vite.

Data e menduar për fillimin e kampionatit ishte 12 shtatori, por klubet nuk do të hedhin asnjë hap nëse nuk do të përmbushen kërkesat. Liga Profesioniste e Futbollit kërkon që ligji i sportit të jetë i njëjtë me vendet e rajonit.

Tv Klan
Të ngjashme