Izraeli paralajmëroi gjigandin e mallrave për pasoja të rënda dhe se tregtimi i tyre është në kundërshtim me vlerat

“Ben & Jerry’s Homemade Holdings”, një kompani me bazë në Vermont që prodhon akullore dhe kos të ngrirë ka deklaruar se do t’i japë fund shitjes së tyre në territoret palestineze të Bregut Perëndimor dhe Jeruzalemit Lindor.

Izraeli paralajmëroi gjigandin e mallrave për pasoja të rënda. Kompania ka deklaruar se është në kundërshtim me vlerat që akullorja e “Ben & Jerry” të shitet në territorin e pushtuar palestinez.

Bregu Perëndimor dhe Jeruzalemi Lindor kanë qenë nën kontrollin e Izraelit që nga viti 1967. Në një deklaratë të ndarë në faqet e saj në Twitter, “Ben & Jerry’s Homemade” shkruan se ndryshimet do të bëhen duke lejuar që marrëveshjet aktuale të licensimit të skadojnë në fund të vitit të ardhshëm.

Më shumë se 440,000 kolonë izraelitë jetojnë midis rreth 3 milionë palestinezëve në Bregun Perëndimor. Palestinezët thonë se kjo është zemra e një shteti të ardhshëm dhe shumica e vendeve i konsiderojnë vendbanimet izraelite në tokën palestineze si të paligjshme. Izraeli e kundërshton këtë.

Kompania e akulloreve do të shpërndajë mallrat e saj në Izrael përmes një marrëveshje tjetër, detajet e së cilës do të shpallen më vonë. Masa nga kompania e akullores me qendër në Vermont tërhoqi vëmendjen nga Kryeministri izraelit Naftali Bennett, një ish-udhëheqës i lëvizjes për zgjidhjen e Bregut Perëndimor e quajti atë një vendim të pamoralshëm.

Klan News