Koncerti i veçantë në Kishën e Shën NikollësKoncerti i veçantë në Kishën e Shën Nikollës

09:10 28/09/2020

Për të ndryshuar disi situatën që ka shkaktuar Covid-19, artistët kanë dhuruar një koncert në Kishën e Shën Nikollës në Shelcan të Elbasanit.

Tingujt e muzikës baroke pushtuan këtë monument kulture, duke na kthyer pas në vitet 1600, pikërisht ky vit kur edhe kjo lloj rrymë filloi të përhapej.

Themeluesi i Vox Baroque, Jusuf Beshiri, me instrumentin muzikor të quajtur Klavicembola, së bashku me kitaristin Denis Bizhga, sollën një muzikë shumë të veçantë, me të cilën njerëzit janë më pak të afirmuar.

Sopranoja Ulpiana Aliaj, e cila e zhvillon karrierën jashtë Shqipërisë dhe njëherazi fituese e disa çmimeve ndërkombëtare,  ishte e pranishme në Elbasan ku gjithashtu bëri gjithashtu një interpretim të shkëlqyer.

Rrugëtimi i kësaj muzike do të vijojë edhe në disa rrethe të tjera të Shqipërisë, si në Korçë dhe në Gjirokastër, ku ndalesa do të bëhet kryesisht në kisha dhe objekte të tjera që datojnë që nga viti 1600.

Klan Plus
Të ngjashme