Konsumimi i tepërt i orizit mund të jetë fatal


Konsumimi i tepërt i orizit mund të jetë fatal

20:49 06/08/2020

Një studim i kryer së fundmi tregon se konsumimi i tepërt i orizit mund të ketë pasoja fatale.

Orizi përmban nivele të ulta të arsenikut dhe është shkaktar për 50,000 vdekje në të gjithë botën në një vit.

Profesori i Universitetit të Mançesterit,  David Polya u shpreh se studimi i kryer përcakton nëse ekziston një lidhje midis rritjes së konsumit të orizit dhe rritjes së rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare.

Konsumimi i tepërt i tij mund të shkaktojë kancer dhe sëmundje kardiovaskulare.

Ekipi i hulumtimit sugjeron që në vend që të shmanget  konsumimi i orizit, njerëzit mund të gjejnë kombinime të ndryshme të tij, për të rritur vlerat ushqyese./tvklan.al
Të ngjashme