Kosova pa datë për mbërritjen e vaksinësKosova pa datë për mbërritjen e vaksinës

16:33 22/02/2021

Zemaj: Angazhimi ynë është maksimal

Kosova ende nuk ka datë të saktë se kur do të arrijnë vaksinat e para anti-covid në Kosovë. Ministri i Shëndetësisë Armend Zemaj pa dhënë detaje ka thënë se janë duke bërë përpjekje maksimale për sigurimin e vaksinës.

Ministria e Shëndetësisë tashmë ka miratuar planin për vaksinimin e popullatës.

“Angazhimi ynë është maksimal për sigurimin e vaksinës anti-covid dhe vaksinimin e popullatës. Puna jonë është transparente dhe e pandalshme”.

Ndërsa Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik tashmë ka të gati strategjinë e vaksinimit.

“Jemi gati me strategjinë e vaksinimit. Duke pasur parasysh rastet me variantin e ri, jemi duke hulumtuar dhe do të bëjmë hulumtimin e rasteve të variantit të ri”.

Megjithatë në takimin e Komitetit për Koordinimin dhe vlerësimin e pandemisë u tha se situata me pandeminë në Kosovë është nën kontroll.

Brenda 2 javësh kanë vdekur 49 pacientë me Covid 19 dhe sipas ministrit ka një ulje të vdekjeve për 1.16%. Në dy javët e fundit janë infektuar 4122 persona, ku tha se duhet respektuar në mënyrë rigoroze masat që janë në fuqi.

Aktualisht në spitalet e Kosovës janë duke u trajtuar 500 pacientë me Covid 19 ku 7 persona janë në gjendje më të rëndë shëndetësore ndërsa 21 janë në respiratorë.

Tv Klan


Të ngjashme