Kosova refuzon të fusë mësimin fetar në shkolla – TV KLAN

Kosova refuzon të fusë mësimin fetar në shkolla

Kosova ka refuzuar të fus mësimin fetar në shkolla, për sistemin fillor edhe atë të mesëm. Ligji aktual për arsimin parauniversitar në Republikën e Kosovës nuk lë hapësirë që të futet si pjesë e arsimit edhe edukata fetare si lëndë e veçantë. Futja e kësaj lëndë në institucionet arsimore, dikton nevojën e ndryshimeve paraprake ligjore.

Në nenin tre të Ligjit, ku flitet për parimet e përgjithshme të arsimit parauniversitar, thuhet se “institucionet publike arsimore duhet të përmbahen nga mësimdhënia fetare ose veprimtaritë tjera, të cilat propagandojnë një fe të caktuar”.

Kushtrim Shkodra, këshilltar politik i ministrit të Arsimit në Kosovë, Arsim Bajrami, ka thënë se nuk kanë asnjë koment lidhur me këtë çështje.

Disa ditë më parë kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ishte ai i cili kishte thënë se shkollat publike duhet të hapin dyert për njohjen e besimeve fetare. Sipas kryeministrit Rama, kjo do t’i mësojë të rinjtë që në shkollë me disa njohuri bazë, për të kultivuar respektin për besimin e tjetrit dhe për të mos rënë pre e rrjeteve të propagandës ekstremiste, në emër të një feje apo kundër një feje tjetër. /tvklan.al

Burimi: REL

Kategori
KosovaLajmet KryesoreTe funditTë gjitha
0 Komente

Përgjigju

*

*Emisione