Kosova shënim redaksional. Vizioni i Kosovës dhe popullit shqiptar në ndërrimin e mijëvjeçarëve është i qartë. Lufta e popullit Kosovar duke u sakrifikuar breza të tërë ndër vite . Rolin vendimtar dhe të pakontestueshem lidhur me fatin e Kosovës në dy vitet e fundit e ka luajtur UÇK-ja. Lufta e UÇK-së u mbështet shumë nga populli kosovar dhe shqiptar, por edhe nga Aleanca Euro Atlantike në SHBA. Një ndihmë të veçantë kanë dhënë shqiptarët në Shqipëri në Maqedoni por edhe në diasporë me ndihma financiare dhe pjesëmarrjen e drejtpërdrejtë në luftë kundër serbëve. Në kuadër të projektit të pavarësisë të Kosovës do të jetë brezi i ri por edhe klasa politike me konsensusin e brendshëm që do të marrin pjesë në hartimin e projekteve perëndimore për rindërtimin e saj. /tvklan.al