Kosovë, Krasniqi: Vettingu duhet të ndodhë, e paqartë pse po vonohet


Kosovë, Krasniqi: Vettingu duhet të ndodhë, e paqartë pse po vonohet

11:58 04/12/2022

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi ka folur në lidhje me procesin e Vettingut. Krasniqi tha se nuk e ka të qartë pse po vonohet një proces kaq i rëndësishëm për sistemin e drejtësisë. Ai shtoi se propozimet e partisë së tij janë marrë parasysh, madje tha se edhe kryeministrit i kanë dhënë përkrahej për këtë proces.

“Procesi i Vettingut duhet të ndodhë. Ne e kemi mbështetur qysh moti. Unë e kam takuar kryeministrin dhe i kam dhënë mbështetje për një proces që duhet të ndodhë në Kuvendin e Kosovës. Propozimet që i kemi dhënë si Parti Demokratike e Kosovës janë mirëkuptuar dhe janë pranuar dhe sot dosja e vetingutt gjendet në Kuvendin e Kosovës. Unë nuk e kam të qartë pse po vonohen dhe pse po hezitojnë të nisin këtë proces. Vettingu është proces që mund të bëjë dallimin e ta luftojë inefikasitetin pse jo edhe kompetencën. Por, një gjë e tillë duhet të ndodhë në një proces të strukturuar legal, kushtetues siç e kemi propozuar përmes vettingut në Kuvendin e Kosovës jo me masa të tjera të cilat e ndikojnë pavarësinë e  sistemit të drejtësisë”, tha Krasniqi./klankosova

Të ngjashme