Ekspertët e ekonomisë alarmojnë për trendin e mbylljes së bizneseve në Kosovë.

Ndonëse zyrtarisht është thënë se numri i bizneseve të mbyllura gjatë vitit 2023 ishte 1600, kreu i Aleancës Kosovare të Biznesit, Agim Shahini pretendon se numri i bizneseve të shuara është rreth 5000.

Kriza globale, pandemia, ikja e punëtorëve dhe rënia e fuqisë blerëse konsiderohen disa nga faktorë që kanë ndikuar në mbylljen e shumë bizneseve.

Kritikon qeverinë se nuk ka ndërmarrë veprime e politika për rritjen ekonomike dhe tërheqjen e investitorëve.

Kosovën e konsideron joatrataktiv për koorportata të mëdha ndërsa përmend edhe faktin që Kosova është nën masa të BE-së.

Shahini është skeptik që ky trend mund të ndryshojë gjatë 2024-ës nëse vazhdohet me politika të njëjta.

Tv Klan