Kukulla e refugjatëve Amal bën ndalesë simbolike në CalaisKukulla e refugjatëve Amal bën ndalesë simbolike në Calais

22:20 19/10/2021

Kukulla gjigante e emigrantëve që ka udhëtuar nëpër Evropë muajt e fundit për të rritur ndërgjegjësimin për gjendjen e fëmijëve refugjatë vizitoi qytetin verior francez të Calais, epiqendra e situatës së emigrantëve në Francë.

 “Amal i Vogël”, një kukull e gjatë 3.5 metra përshkruan një vajzë refugjate siriane.

Për shumë banorë të Calais, i cili ka shërbyer prej kohësh një pikë nisjeje për emigrantët që dëshirojnë të kalojnë Kanalin Anglez për të arritur në Britani, vizita e Amal ishte simbolike. Kukulla gjigante filloi udhëtimin e saj më 27 Korrik në Gaziantep, Turqi, pranë kufirit sirian.

Ajo ka bërë ndalesa në Romë për të parë Papën Françesk, në Gjenevë për të parë ndërtesën e Kombeve të Bashkuara dhe do të vazhdojë udhëtimin e saj – të quajtur “Ecja” – drejt ndalesës së saj të fundit në qytetin verior anglez të Mançesterit.

Kompania e Kukullave Handspring krijoi Amal si pjesë e një përpjekjeje për të rritur ndërgjegjësimin për gjendjen e fëmijëve refugjatë të pashoqëruar, duke gjetur frymëzimin e tyre nga Calais “Jungle”, e cila strehoi më shumë se 10.000 emigrantë në kulmin e saj.

Qindra njerëz ecën me Amal në rrugët e Calais, ndërsa kukulla gjigante përshëndeti vendasit që shikonin nga dritaret e apartamenteve të tyre. Ndërsa projekti u prit me shumë mbështetje, vullnetarja me qendër në Calais, Emily Roberts tha se emigrantët e tjerë, shumica e të cilëve janë të rinj, nuk duhet të anashkalohen.

Klan News
Të ngjashme