Kupa e Botës në Tango

Posta

Kupa e Botës në Tango

11:02 19/08/2019

Që nga viti 2003, në Buenos Aries gjatë muajit Gusht mbahet Festivali Botëror dhe Kupa e Botës në Tango.

Këtë vit festivali ka nisur në datën 8 Gusht dhe do të zgjasë deri në datën 21. Në këtë festival do të ketë aktiviteteve të ndryshme si koncerte, performanca nga kërcimtarë profesionist dhe kurse kërcimi.

Kompeticioni është i ndarë në dy kategori, Tango Salloni, ku rregullat janë më të rrepta dhe kërkohet të zbatosh me përpikmëri lëvizjet tradicionale të tangos, dhe Tango në Skenë, i cili të jep më shumë liri dhe mund të përmbaj elemente nga kërcime të tjera, si baleti.

“Në 3 minuta është një lidhje e fortë mes burrit edhe gruas, e cila i bën ata të harrojnë gjithçka në atë moment, tango kërcehet me këmbë, por ndjehet në zemër.”

Më parë ky kompeticion ishte i hapur vetëm për çiftet të përbëra nga një burrë dhe një grua, por që nga viti 2013 rregullat kanë ndryshuar, duke pranuar edhe çifte të të njëjtës gjini.

Klan Plus


Reklama
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
UKT
UKT

Grupi