Kurti, ndërkombëtarëve: Kërkoni llogari nga Serbia

Kurti, ndërkombëtarëve: Kërkoni llogari nga Serbia

15:13 07/02/2023

“Privoi komunat veriore nga zhvillimi

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti ka thënë se 10 komunat me shumicë serbe në Kosovë, kanë marrë mesatarisht 62 përqind më shumë buxhet për kokë banori, si dhe 89 përqind më shumë shpenzime kapitale për kokë banori, se 28 komunat e tjera, 27 prej të cilave janë me shumicë shqiptare.

I pari i qeverisë tha se këto të dhëna janë marrë nga Departamenti i Buxhetit në Ministrinë e Financave nga 14 vitet e fundit, teksa shtoi se 6 komunat me shumicë serbe që janë në jug, kanë performuar vazhdimisht më mirë se ato katër që janë në veri.

“Politikanët serbë dhe udhëheqësit komunalë në 6 komunat jugore ishin të gatshëm dhe në gjendje të planifikonin, siguronin dhe zbatonin më shumë infrastrukturë arsimore, shëndetësore dhe transporti për qytetarët e tyre sesa 4 komunat në veri”, shkroi Kurti.

Tutje, ai tha se komuniteti ndërkombëtar duhet të kërkojë llogari nga qeveria e Serbisë për privimin e katër komunave veriore.

“Komuniteti ndërkombëtar duhet të kërkojë llogari nga qeveria e Serbisë për privimin e këtyre 4 komunave veriore nga zhvillimi i duhur. Detyrimi i saj ndaj qytetarëve vendas nëpërmjet një grushti kriminelësh, të udhëhequr nga paratë, narkotikët dhe trafikantët e armëve në listën e zezë të Thesarit të SHBA-së, duhet të dënohet publikisht”, ka shkruar Kurti, përcjell Klankosova.tv.Të ngjashme