Lajme 20 Shtator 2019, ora 15:30

Lajme 20 Shtator 2019, ora 15:30

16:57 20/09/2019

Titujt kryesorë – 20 shtator 2019

SHBA: DENIMI PER TAHIRIN SHKURAJUES, POR ESHTE FILLIMI I FUNDIT TE PANDESHKUESHMERISE PER PERSONAT ME LIDHJE TE FORTA

Ambasada amerikane reagon per denimin e ish –ministrit te Brendshem, Saimir Tahiri, duke e quajtur shkurajues. Por ajo thote se vendimi tregon rritjen e pavaresise se gjyqesorit dhe fillimin e fundit te pandeshkueshmerise per personat me lidhje te forta.

RAMA, DEPUTETEVE E KRYEBASHKIAKEVE: KUJDES ME EMERIMET E REJA. NE FILTER ÇDO DREJTOR RAJONAL

Kryeministri Rama u kerkon kryebashkiakeve dhe deputeteve te rajonit te veriut te bejne kujdes me emerimet e reja. Ai thote se cdo drejtor rajonal duhet te kaloje ne filtra te imtesishem perpara se te marre detyren. 

CENSI, NE TETOR PILOTIMI PER 12 MIJE FAMILJE. PER HERE TE PARE EDHE REGJISTRIMI I BANESAVE

Shqipëria do të ribëjë regjistrimin e popullsisë 9 vite pas Censit te fundit.  Ne tetor nis pilotimi per 12 mije familje dhe do te regjistrohen per here te pare edhe banesat. Pyetjet për etninë dhe besimin fetar janë me dëshirë.

MJEKET NE FUNKSION TE CHECK UP, MSHMS E PRANON: PENALIZOHEN NESE NUK REALIZOJNE PERFORMANCEN

Ministria e Shendetesise pranon se mjeket e familjes do te penalizohen nese nuk realizojne numrin e kerkuar te check upeve sipas nje kontrate te re qe u eshte dhene atyre per ta firmosur, ndonese ky sherbim eshte dhene me koncesion.

5 VJETORI I VIZITES SE PAPA FRANCESKUT, ATI I SHENTJE PRET DELEGACIONIN SHQIPTAR

Pese vjetori i vizites se Papa Franceskut ne Shqiperi dhe vendosja e marrëdhënieve diplomatike në shtatorin e vitit 1991 perkujtohen me nje sere aktivitetesh ne vatikan. Ati i shenjte pret nje delegacion nga Shqiperia.

Spiker: Anjola Hamzaj  


Delta
LAJMET

Të ngjashme

KPT
KPT
UKT
UKT
Doktori