Largohen nga detyra 63 punonjës të Shërbimit të Provës

Posta

Largohen nga detyra 63 punonjës të Shërbimit të Provës

13:51 24/03/2018

Largohen nga detyra 63 punonjës të Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimit të Provës, të cilët nuk janë rekrutuar sipas procedurave të konkurrimit.

Ministria e Drejtësisë, nëpërmjet një njoftimi publik, ka urdhëruar që Shërbimi i Provës të kalojë në “sitë” personat e korruptuar dhe atyre që kanë abuzuar me detyrën.

Nga raporti i Departamentit të Administratës Publike është konstatuar se në periudhën Janar 2014-Gusht 2017, kur Shërbimi i Provës dhe Ministria e Drejtësisë drejtohej nga LSI, figurojnë të paguar si nëpunës 92 punonjës në kundërshtim me ligjin.

Për 63 punonjësit ka nisur menjëherë procedura e largimit. Pjesa tjetër prej 29 punonjësish të emëruar me këtë formë janë larguar më parë, për arsye të ndryshme.

/abcnews.al


Reklama
Grupi
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
UKT
Grupi
UKT