Lavazza hap qendër të re trajnimi në Shqipëri, në partneritet me Marketing&DistributionLavazza hap qendër të re trajnimi në Shqipëri, në partneritet me Marketing&Distribution

14:21 08/11/2019

Qendra e re e Trajnimit, simbol i ekspertizës së kafesë, kërkimit dhe eksperimentimit

Lavazza, kompania e njohur e kafesë në Torino, dhe Marketing&Distribution, hapën një Qendër të re Trajnimi në Shqipëri. Me një konsum kafeje prej 3.1 kg për frymë në vit, shkolla e veçantë e kafesë në Shqipëri është rezultat i një iniciative të përbashkët Lavazza – Marketing &Distribution dhe do të sigurojë trajnime për specialistët e kafesë dhe do t’i lejojë ata të hulumtojnë dhe eksperimentojnë recetat më të reja për kafe dhe ushqim. Hapja e njësisë është një hap tjetër në angazhimin e kompanisë për përhapjen e kulturës italiane të kafesë në Shqipëri.

“Me Qendrën e re të Trajnimit Lavazza në Tiranë, synojmë të prezantojmë artin e përgatitjes së kafesë për të ruajtur përsosmërinë e produktit tonë në momentin e ekstraktimit dhe konsumit. Por gjithashtu për t’u kthyer në një pikë referimi për profesionistët në industrinë e hotelerisë, duke ofruar zgjidhje ideale, mësime dhe hapësira trajnimi për ata që e kanë kthyer pasionin e tyre për kafenë në profesion dhe për ata që thjesht duan të mësojnë artin e kafesë së përsosur”, tha Marcello Arcangeli, Drejtues i Qendrës së Trajnimit Lavazza.

Me zgjerimin e rrjetit të Qendrave të Trajnimit në të gjithë botën dhe meqenëse është laboratori më i madh i kafesë në llojin e tij, ne synojmë të sjellim kulturën e klasit botëror të kafesë italiane të Lavazza tek dashamirët shqiptarë të kafesë”, theksoi Riccardo Codognola, Drejtues i Marketingut për Evropën Qendrore dhe MENA-s.

Shqipëria është një treg i rëndësishëm dhe strategjik për Lavazza, dhe një komb i të pasionuarve pas kafesë, që kohët e fundit kanë një vëmendje më të lartë mbi cilësinë e produkteve, gjë që ka sjellë një kuriozitet më të madh dhe më të gjerë. Shqipëria ka ofruar gjithmonë shumë mundësi dhe sfida, dhe Lavazza është krenare që është një nga lojtarët italianë kryesorë në treg. Me Qendrën e re të Trajnimit, jemi të gatshëm të ndajmë ekspertizën tonë me profesionistë, si dhe ta sjellim këtë markë sa më afër me konsumatorët shqiptarë, duke mbajtur parasysh që qëllimi ynë është që të sigurojmë gjithmonë përvojën e vërtetë të kafesë italiane, duke ofruar një kombinim perfekt të cilësisë dhe italianitetit “, shtoi ai.

Ne jemi shumë të lumtur për këtë hap të rëndësishëm në bashkëpunimin tonë me Lavazza, një nga markat më të njohura të kafesë në botë. Me këtë partneritet, po bëjmë një përparim të mëtejshëm“, u shpreh Artur Marika, Menaxher për Shitjen dhe Marketingun në Marketing&Distribution.

Qendra e Trajnimit Lavazza, në mjediset e Marketing&Distribution në autostradën Tiranë – Durrës, është ndërtuar me një dizajn italian dhe përmban të gjitha funksionalitetet që ekzistojnë në qendrat e tjera të trajnimit Lavazza në të gjithë botën. Aty do të ofrohen kurse për baristët dhe të gjithë profesionistët për t’i pajisur ata me aftësitë dhe njohuritë e duhura mbi shijen, kultivimin e përpunimin e kafesë, si dhe artin e qumështit e dizajnit. Çdo vit, baristët dhe banakierët do të mësojnë hollësitë e artit të bërjes së kafesë dhe do të njihen me një program ‘Perfect Mix’ për të krijuar në mënyrë të shkëlqyer kokteje unike e me cilësi të lartë.

Veçantia e Qendrës së Trajnimit Lavazza, krahas pajisjeve më të mira teknike, lidhet me trajnimin unik dhe edukimin e mëtejshëm të trajnerëve tw kompanisw, në kontakt të vazhdueshëm me Qendrën Ndërkombëtare të Trajnimit në Selinë e Lavazzës në Torino – së fundmi e certifikuar nga SCA (Specialty Coffee Association) si kampus kryesor i trajnimit. Me më shumë se 50 qendra në të gjithë botën, Qendra e Trajnimit Lavazza është qendra më e madhe e trajnimit të kafesë në llojin e saj jo vetëm në Itali, por edhe në mbarë botën. Ekspertët punojnë me pasion dhe kreativitet mbi risitë dhe krijimin e përvojës perfekte të kafesë. Qendrat e Trajnimit të Lavazza në Torino dhe në botë janë një shprehje e vërtetë e ADN-së së Lavazza, e krijuar nga tradita, cilësia dhe risitë e vazhdueshme. Nga intuita e Luigi Lavazza, i cili shpiku mbi 120 vjet më parë artin italian të përzierjes së llojeve të ndryshme të kafesë për të marrë një aromë të përsosur dhe të qëndrueshme, deri tek angazhimi i vazhdueshëm për cilësinë nga kultivimi në fazat e prodhimit, në përgatitjen dhe shërbimin, Lavazza është gjithmonë në krye, me qëllim përhapjen dhe pasurimin e kulturës italiane të kafesë.

Në vitin 2018, më shumë se 6.000 kurse u zhvilluan në Qendrat e Trajnimit Lavazza në të gjithë botën me më shumë se 38.000 pjesëmarrës. Për më tepër, shumë prej tyre u njohën me artin e përgatitjes së përsosur të ekspresit përmes seminareve dhe trajnimeve, si për shembull në evente dhe panaire tregtare.

Së bashku me partneritetin midis Lavazza dhe Marketing&Distribution, Qendra e re e Trajnimit është rezultati i një projekti të shkëlqyer midis dy markave.

Në këtë event, trajnerët ndërkombëtarë të Lavazza zbuluan një gamë të specialiteteve Lavazza dhe prezantuan zyrtarisht ‘The Classic Collection’, një shtyllë kryesore e Lavazza që ofron për dashamirësit e ekspresit tradicional italian një kthesë bashkëkohore, krijuar për kafenë perfekte në kushte profesionale.

Super Crema, GranEspresso, GranEspresso Dark Roast, Crema e Aroma janë përzierje të përsosmërisë dhe ekuilibrit perfekt, rezultat i një përzgjedhjeje mjeshtërore të origjinës më të mirë të kafesë, e kombinuar me teknikat më të reja të pjekjes.

Tradita e ekspresit italian dhe historia e Lavazza bëhen bashkë për të ofruar shijen dhe aromën e tyre që e kanë shndërruar zakonin e ekspresit italian në një trend ndërkombëtar. /tvklan.alTë ngjashme