Lazanja me krepa

Posta

Lazanja me krepa

13:10 23/09/2019

Përbërësit:

500 gr qumësht

250 gr miell

300 gr mish viçi

300 gr gjizë

100 gr djathë i grirë

100 gr kërpudha champignon

10 gr borzilok

10 gr rigon

2 thelpinj hudhër

2 domate

2 vezë

1 qepë

Majdanoz i tharë

Djathë mozarella

Kripë

Piper

Përgatitja:

Fillimisht rrahim në një tas vezët, shtojmë në to kripë, piper,, borzilok, pak vaj ulliri dhe më pas miellin dhe qumështin. Pasi brumi të jetë gati, pjekim krepat dhe i lëmë të ftohen.

Në një tigan me pak vaj ulliri shtojmë trumzë, hudhra dhe qepë të grira dhe i përziejmë derisa të skuqen.

Presim mishin në feta shumë të holla, e rrahim me çekiç dhe e presim në kubikë të vegjël dhe më pas e shtojmë në tigan që të skuqet bashkë me hudhrat dhe qepët. Pasi të skuqen i shuajmë me verë të bardhë dhe i lëmë të ziejnë derisa alkooli të avullojë. Presim në kubikë mozarellën, shtojmë gjizën, trumzë, borzilok, majdanoz, vezët, kripë, piper, qumësht dhe e përziejmë derisa të përgatitet një masë homogjene. Në një tenxhere skuqim me vaj ulliri pak qepë, hudhër dhe kërpudhat, shtojmë kripë, piper dhe pasi të jenë gati i shtojmë në tasin ku përgatitëm mbushjen me mozarella. Gjithashtu në të njëjtin tas shtojmë edhe mishin. Gjithashtu shtojmë edhe tulin e domateve dhe fillojmë përgatisim lazanjën në tavë. Vendosim një shtresë krepa, mbi të mbushjen, sërish krepa dhe mbushje. Pasi të përfundojnë mbi tavë vendosim djathin e grirë dhe e fusim në furrë që të piqet për 35 minuta në 180 gradë./tvklan.al


Reklama
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
UKT
UKT

Grupi