Lista e të dyshuarve e publikuar nga hakerat, Artan Hoxha: Janë të dhëna nga viti 2010


Lista e të dyshuarve e publikuar nga hakerat, Artan Hoxha: Janë të dhëna nga viti 2010

22:23 03/10/2022

Gazetari Artan Hoxha thotë se lista me persona të dyshuar në Shqipëri që u publikua sot nga hakerat iranianë, nuk dihet saktësisht nëse sistemi MEMEX i Policisë së Shtetit.

I ftuar në emisionin Opinion në Tv Klan, Hoxha u shpreh se kjo listë nuk është e manipuluar, por janë të dhëna të vitit 2010 e në vijim.

“Në atë link ishte dhe problemi që nëse hyn mund të të hakerojnë dhe ty. Frika bën të vetën. Problemi nga ajo që pashë tek ai informacion, ato janë të dhëna të cilat dyshimi që është thënë që në fillim, janë nga MEMEX apo jo, sigurisht që MEMEX ka të dhëna të tjera më të detajuara. Ne nuk dimë saktë cili është niveli… Që ajo nuk është e manipuluar, atë harroje. Një rubrikë e ngjashme e personave të dyshuar e ka sistemi TIMS. Ka një rubrikë të veçantë, që në një moment të caktuar kur janë mbajtur këto të dhëna, këto të dhëna janë nga 2010 e mbrapa, dyshimi është fakti që ende sipas tyre këto të dhëna janë marrë nga MEMEX”.

Artan Hoxha tregon edhe se çfarë është sistemi MEMEX i policisë.

“MEMEX është kartoteka dixhitale e Policisë së Shtetit. Është një rrjet i brendshëm i policsë ku ka të dhëna për persona të dyshuar dhe kohë pas kohe puninjësit e policisë hedhin të dhëna të reja që vijnë, i mbivendosen. Nuk hyn dot kollaj atje, kushdo që hyn lë gjurmë”.

Por gazetari Artan Hoxha ngre edhe alarmin se hakerat iranianë kanë hyrë edhe në serverat e Bankës Qëndrore të Shqipërisë.

“Ditën e parë kur janë paraqitur të dhënat që janë hakeruar serverat, nuk e di pse nuk është komentuar, por në një video unë kam parë serverat e institucioneve zyrtare shqiptare që janë goditur nga hakerat iranianë. Midis tyre që në atë video janë të institucioneve kryesore, por midis të tjerave është regjistri bankar i Bankës Qëndrore të Shqipërisë. Ata kanë nxjerrë një listë të serverave që sipas tyre i kanë sulmuar. Dhe në atë listë janë të listuar një pjesë e serverave. Ne nuk dimë çfarë kanë marrë”.

/tvklan.al
Të ngjashme