Mali i Zi protokoll shëndetësor për turizminMali i Zi protokoll shëndetësor për turizmin

23:41 16/05/2021

Testet PCR falas për turistët që kthehen në shtëpi dhe trajtim falas në spitalet malazeze

Në Malin e Zi, duke filluar nga kjo javë, testet PCR për turistët që duhet të kthehen në shtëpi janë falas. Gjithashtu, trajtimi në spitalet malazeze është falas për këdo që sëmurët në këtë vend gjatë pushimeve të tij verore.

Këto masa janë pjesë e protokollit shëndetësor të qeverisë malazeze me rastin e sezonit të ardhshëm turistik, i cili, thonë ata, po përpiqen të tërheqin sa më shumë vizitorë dhe të dërgojnë mesazhin se Mali i Zi është një vend i sigurt.

Për shkak të përmirësimit të pamjes epidemiologjike në vendet e rajonit dhe BE, industria e turizmit po zgjohet ngadalë. Sipas treguesve të parë, sezoni i ardhshëm i verës në vendet e rajonit duhet të jetë dukshëm më i mirë se vitin e kaluar.

Nga e enjtja, 13 Maj, testet PCR janë falas në Malin e Zi për të gjithë turistët e huaj që kanë nevojë për provën për t’u kthyer në vendin e tyre. Doza e parë e vaksinës kundër koronavirusit në Malin e Zi është marrë nga më shumë se 1/5 e qytetarëve të rritur, dhe mbi 7% janë imunizuar plotësisht.

Për shkak të situatës së përmirësuar epidemiologjike në Malin e Zi, masat për të parandaluar përhapjen e epidemisë janë liberalizuar në të gjithë vendin dhe janë hequr ndalimet për ndalimin e qarkullimit dhe trafikun ndërqytetas.

Që nga Marsi i vitit 2020, kur u shpall epidemia, në këtë shtet janë regjistruar 98.546 infeksione koronavirus dhe 1.548 njerëz kanë vdekur.

Klan NewsTë ngjashme