Klan Kosova raporton që policia e ka në kontroll gjithë perimetrin edhe të Manastirit në Banjskë të Zveçanit por edhe të gjithë fshatit për shkak të pranisë së madhe të saj.

Një grup i disa makinave të blinduara të EULEX-it ka shkuar atje, ndërkaq grupet e policisë shkencore janë duke e kryer punën e tyre.

Për më tepër, një grup i pelegrinëve kanë ngelur gjatë gjithë kohës në manastir dhe ende janë aty./Klan Kosova